Dersom du ikke er forberedt på å høre ideer som ikke er dine egne og som du kanskje er uenig i, har du ingenting å gjøre ved en høyere utdannelsesinstitusjon.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Tenker du som studenter eller ansatt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gjelder nok begge deler, vil jeg si.
Alt skal kunne diskuteres og stilles kritiske spørsmål til i et åpent og demokratisk samfunn. Her handler det mest om USA og Canada, hvor forfatteren er fra.
Irshad Manji skrev denne boka etter terrorangrepet 11.september 2001. Hun stiller mange viktige, interessante og gode spørsmål her. Blant annet at muslimer har lov til å studere, dyrke og spre islam i USA også etter den datoen, da tvillingtårnene falt.
Sitatet fra boka ble sagt av en 21 år gammel studentrepresentant fra UNC (University of North Carolina) som heter Jennifer Daum.
Hun sa det i forbindelse med at tre forskjellige utgaver av koranen ble en bestselger i etterkant av 11.september og at koranen ble obligatorisk lesning for førsteårsstudentene ved UNC, noe som åpenbart førte til diskusjoner, - og til slutt til en rettssak (som ikke førte til noen resultater, slik Manji uttrykker det).
Manji er imponert over oppdagerånden i nordamerika, og det at alle folk kan være flerdimensjonale, med mangfoldige ideer og meninger.
Hun tolker koranen etter sitt eget hode og stiller spørsmål ved undertrykkelsen og alle tvangshandlingene som følger av det å vokse opp med bokstavtro islam, og det å tro på islam uten å tenke selvstendige tanker eller stille kritiske spørsmål til de negative tingene ved religionen. Boka handler om at islam er nødt til å reformeres, hvis den skal ha en framtid som religion.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt Fagertveitbandini