Men hvis det er virkeligheten jeg vil beskrive – og det er det jo – hvorfor velger jeg som regel eventyret – hvorfor velger jeg fabelens form?

Fordi jeg tror eventyret ligger nærmere virkeligheten enn journalistikken gjør det. Fordi jeg tror det stiliserte er mer egnet til overblikk enn en telefonkatalog. Fordi jeg tror fabelen/bildet/lignelsen er sannere enn noen detaljert dokumentarskildring.

Hvis vi går oss vill i en skog – og det er det vi har gjort de fleste av oss, vi har gått oss vill i virkeligheten – så hjelper det lite å sette seg på huk og detaljgranske stener og strå. Vil man vite hvor man er, vil man vite veien ut, så gjelder det å finne et høyt punkt. Klatre opp i et tre. Se det hele «lite grann från ovan». Bestige fantasiens helikopter og ta et overblikk – finne de store linjene i landskapet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborg