Enhver sosiolog, medie- eller litteraturviter vil nå ile til og fortelle meg hvordan dette henger sammen: Svarte (sosiologene sier nemlig "svarte") kan kalle seg selv negre, det er en del av deres identitetsbygging. Men hvite får ikke lov å si det, for da er det diskriminerende. Avsenderens posisjon betyr nemlig alt. Og det er jo artig stoff, og sikkert riktig, sett fra en akademisk synsvinkel. Men det er upraktisk. Det blir fort Babels tårn av slikt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, sånn har det vel egentlig vært en stund? Alt da jeg var liten lærte jeg at molbohistorier handlet om et helt fiktivt folkeslag. I USA er all offentlig humor selvironisk - enten på bekostning av ens egen person eller sin egen etniske eller religiøse gruppe. Bare jøder kan fortelle jødevitser; og selv skandinaver er blitt nødt til å lage vitser om seg selv og ikke sine naboer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorPi_MesonStig TPirelliKirsten LundNorahNikkaHanne Kvernmo RyeTonesen81Leseberta_23Turid Kalvatn SchøyenGodemineRandiHilde H HelsethWilliam BillisonsiljehusmorCamillaHarald KDemeterEmil ChristiansenReadninggirl30KristofferIngeborgSigrid NygaardNils PharosomniferumAnette SBerit RAnniken LritaolineAud- HelenVigdisKjell F TislevollHilde Merete GjessingEvaBjørn SturødLars Johann MiljeelmeRaymonLars Mæhlum