For unger vil være der de alltid har vært, å dra opp et barn er ikke som å bygge et hus, unger eser ut av seg selv og vokser fast i hodet ens, umulig å rette opp med linjal og vinkel når det går skeis, føye til mangler eller sage av det som er for mye, de er der og er mennesker fra første pip

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Mange år siden jeg leste denne nå, blir nok et gjensyn i løpet av høsten eller vinter`n. Husker den som ei bok jeg ikke klarte å legge vekk. Takker for smakebiten :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg begynte på den for et par år siden, men da fenget den meg ikke overhodet. Synes språket var tungt og at det var lite driv i handlingen. Nå har jeg derimot gitt den et nytt forsøk, og etter alle de positive omtalene som er å lese her på bokelskere, må den jo være noe! Jeg er mye mer positiv nå og synes Roy Jacobsen skriver godt(jeg likte "Vidunderbarn" veldig godt, da særlig språket, så jeg er spent på denne)! Gleder meg også til hva som skjer videre i boken, har jo tross alt et par hundre sider igjen... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo en fellesnevner her temamessig når det gjelder Seierherrene, og det er Beatles av Lars Saabye Christensen. Begge er oppvekstromaner og begge har et flott språk. For min del var begge sidevrengere og fikk aldri din første opplevelse med Seierherrene. Vidunderbarn befinner seg på ei altfor lang leseliste. En gang før neste sommerferie virker som en romslig plan ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan glede deg til "Vidunderbarn", Steinar ;-) Selv har jeg "Beatles" på min leseliste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beatles, ja! Den har jeg jo lest, og likte veldig godt. Språket er hans store styrke! Og oppvekst/slektsromaner er noe som befinner seg høyt oppe på lista hos meg, så dette må bli bra! I tillegg til at de begge er historiske og skildrer store epoker i norgeshistorien.

Lykke til med alle leseprosjektene, de blir vel ikke færre
med årene..:-). Bare (gru)gleder meg til jeg må begynne å ta opp igjen bøker jeg allerede har lest, fordi jeg som deg har glemt hvordan de var.. Denne lesingen er bare en ond sirkel..;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var bra du satte smilefjes bak "ond sirkel" for det er jo en god sirkel - i alle fall for mitt vedkommede :-) Apropos Beatles. den har jeg jo også lest kun èn gang, ergo ... you know! Har du forresten lest Per Petterson? Har lest nesten alle hans bøker to ganger. Oppvekst det også. Litt mindre spenstig språk en de to nevnte herrer, dog er PP noe djupere. Koste meg gjennom disse også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, han har jeg ikke lest noe av, men "Ut å stjæle hester" er det første jeg da tenker på. Visste ikke at han skrev så mye om oppvekst, spennende! Bør prøve meg på noen av hans bøker da skjønner jeg! Noen du anbefaler?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du nevner allerede "hestene" og der er det far/sønn-forholdet som kommer under lupen. I den litt undervurderte Til Sibir er han i Danmark da 2. verdenskrig inntar landet. Jeg Nekter foregår i Oslo øst og nabokommunen Enebakk (mener jeg å huske) og den veksler mellom nåtid og fortid. I Jeg Forbanner Tidens Elv befinner han seg vekselvis i Groruddalen og Oslo nord og Danmark (igjen). I sistnevnte bok er hovedpersonen ung voksen.

Da har jeg nevnt gullrekka hans. Det er bare å kose seg, Emilie! Jeg har ikke lest de 4-5 første han ga ut før gjennombruddet, som visstnok også er oppvekstromaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips og anbefalinger! De er lagt til i "skal lese". Spent på hva jeg synes om disse!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

You`re welcome ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria