Noen dager etter fortalte man de små barna at farmoren deres var død. [ ]
Siden kom det en dag da viser og eventyr kjørte bort fra gården, innpakket i en lang, sort kiste, og aldri vendte tilbake.

Det ble en tid med tungt savn for barna. Det var som om døren til en hel vidunderlig, fortrollet verden, der de før kunne gå fritt ut og inn, var blitt stengt. Og nå var det ingen som forsto seg på å åpne den døren.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Nå har jeg nettopp lest om unge Astrid Lindgren og hennes venninnner som dro på sykkeltur og besøkte Ellen Key. Den gang var Ellen Key verdensberømt, etter at hun skrev boka "Barnets århundre". Men hvem er det som skriver om sitt besøk hos Selma Lagerlöf?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må være Göran Tunström - jeg husker ikke i hvilken bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Juleoratoriet, - tror jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, Göran Tunström har skrevet inn et fiktivt møte med Selma Lagerlöf i Juleoratoriet. Jeg har akkurat lest kapittelet, og jeg reagerer litt på at en mann som aldri har møtt henne, beskriver henne på den måten har gjør, det ga meg en dårlig følelse. Kjenner at jeg ble litt negativt innstilt til både Tunström og romanen hans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg skjønner hva du mener, og jeg er alltid skeptisk når forfattere lar virkelige mennesker dukke opp i bøker. Men jeg opplevde det ikke som så veldig galt her, - jeg tenkte at omtrent slik kunne nok en gammel Selma Lagerlöf ha sett på seg selv og den rollen hun hadde fått.
Når det gjaldt omtalen av en rekke forfattere og deres bøker, tenkte jeg at det kunne jo være belegg for slike uttalelser i gamle brev, eller at hun i hvert fall var kjent for å komme med slike uttalelser. Dessuten klamret jeg meg til en opplysning på bokomslaget (Bokklubben 1986) om at Tunstrøm bl.a. har bygget på historier fra Sunne, fortalt av en eldre mann.
Men slutten på kapittelet er jeg mer skeptisk til at skulle ha noen slags forankring i virkeligheten, og jeg er veldig usikker på om hun ville ha oppført seg sånn. Men oppførselen hennes var jo vakker og forringer ikke inntrykket av henne som et klokt menneske.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir visst nødt til å slå opp og lese det kapittelet, - jeg må med skam melde at jeg bare har sett filmen og aldri kommet så langt at jeg har lest boken, som står i hyllen ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I min utgave begynner det på s 214 og utgaven jeg har er på 340 sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke, vet du?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VariosaKarina HillestadEmil ChristiansenPiippokattaGunillaHarald AndersenIngeborgSynnøve H HoelGroLisbeth Marie UvaagHarald KHeidiKirsten LundOdd HebækDemeterHilde VrangsagenAmanda ABertyCarine OlsrødAlice NordliTheaAnniken RøilRandiLailaReadninggirl30LilleviTuridmajaTanteMamieTone HRolf IngemundsenVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAgnete M. HafskjoldHanneReidun Granberg