Tro, tvil. Ofte mest av det siste. For består livet av stort annet enn angsten for å ta feil, angsten for å bli lurt? For at det man en gang trodde på, likevel ikke var tilliten verdt? Og hva er mer farlig, egentlig, enn den troen som ingen kan rokke ved. Den troen som ikke gir rom for en aldri så liten uro?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Britt Karin Larsen er en poet. Det er kanskje derfor at noen opplever hennes stil som skisseaktig. Den er det, men det er så fint, og så klokt. Stakkars Henrik Langeland, som jeg leste etterpå, og som har så mye kunnskap om manipulering av det økonomiske markedet og hvem som er på hagefester, ble nokså mekanisk og grå, der jeg satt og savnet disse tankene som kom litt uforvarende på meg, og som alltid handlet om de store spørsmålene. Hun skriver så lett og så enkelt. Her har vi medisinen for dem som har gått lei av det spektakulære og ønsker seg mer av det som berører oss mest. Det står ikke så mye om forfatteren på nettet, og jeg har heller ikke funnet så mange intervjuer. Kanskje det er best slik.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er så enig med deg. Britt Karin Larsen er en underkjent forfatter, kunnskapsrik, reflektert og poetisk. Du formulerer det så fint, Karen! Jeg leser hennes tater-trilogi, mitt første og garantert ikke siste, verk av henne. Den er gripende god.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for det. Takk for at du var den, eller en av dem, som fikk meg i gang med å lese Britt Karin Larsen. Det er lenge siden, virkelig, at jeg har blitt så glad for noe litterært.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå ble jeg rørt. Men jeg vet ikke om det er jeg som har satt deg på sporet av Britt Karin Larsen. Annelingua og Ellen M er kanskje de som skal ha æren, i hvert fall for min del.
Jeg var i utgangspunktet ute etter Larsens, eller Åsta Holths, bøker fra Finnskogen etter et besøk der i sommer. Ved en tilfeldighet dumpet jeg over tater-trilogien på et bruktmarked for en slikk og ingenting.
Så godt å høre at din litterære glede er tilbake!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk til Annelingua, Ellen M og Lillevi, som har gjort det bokelskere skal gjøre. Jeg er så glad for disse bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalle