Tap av biologisk mangfold er i dag en av de største utfordringene for miljøet og den såkalte "bærekraftige utviklingen". Mangfoldet i klodens plante og dyreliv er stadig under press. Konsekvensen er: Et ikke- reversibelt tap av våre muligheter til å ta vare på en biodiversitet tilpasset klimaendringer og de behovene som kommer fra en raskt voksende befolkning. En svært raskt voksende befolkning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Da er Eivind i gang skjønner jeg ;-) Har lesepause akkurat nå, er mer opptatt av en ung dame ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du bør lese denne, når du får tid, Steinar. Minner litt om "Mengele Zoo" , så den kan anbefales;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Chimera er ferdiglest og nå er jeg på vei til legen for å skifte blod fra Jesus Minus til AB ;-)

Han virkelig elsker dette temaet, Gert`n, det er jo derfor han skriver så fabelaktig godt. Måten han turnerer det vitenskapelige sammen med det litterære på, er ikke alle forfattere forunt å mestre. Jeg kjenner igjen mine egne tanker (og BA sine!) i det GN skriver både her og i Mengele Zoo.

Smart å ta utgangspunkt i det geografiske området hvor mennesket oppsto og la ledende vitenskapsfolk både tenke og videre bearbeide gammel og ny informasjon om en verden som presser hardt mangfoldet i faunaen, livet på jorda - dyr og mennesker - virus, og i enden av dette la spørsmålet om hvor langt hvert menneske er villige til å gå for å redde verden, slik som Leptonen, Lyngvin, Freeman og de andre som forlot forskningsstasjonen, må bestemme seg for. Han tenker riktig, GN, for noen hadde vært kamikaze-piloter mens andre hadde feiga ut på et eller annet vis.

Eldste dattera mi, Erle, leste boka rett etter meg, og hun sier den ligner på Svermen, ei bok på over 700 sider. Den har forstås ikke jeg lest, kjenner du til den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Visste at du kom til å like "Chimera". "Når det gjelder "Svermen", så kjenner jeg ikke til den, men jeg skal selvsagt sjekke den ut ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jada masa, når jeg får tid ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken