Skjønner du hvorfor det denne mannen gjorde forundret meg så voldsomt? Han var en helt alminnelig prest samtidig som han var rektor, og jeg husker at jeg satt i det halvmørke skolekapellet og hørte ham tale om Guds lam og Nåden og Tilgivelsen og alt det der, og det unge hodet mitt ble aldeles forvirret. Jeg visste meget vel at kvelden i forveien hadde denne predikanten verken vist Tilgivelse eller Nåde da han rundjulte en liten gutt som hadde brutt en av reglene i skolereglementet.
Hva skal jeg tro? spurte jeg meg selv.
Sa de en ting og gjorde noe helt annet, alle disse Guds tjenere?
Hvis noen den gangen hadde fortalt meg at denne hardtslående geistlige en dag skulle bli erkebiskop av Canterbury, ville jeg aldri trodd det.
Jeg antar det er dette som gjorde at jeg begynte å tvile både på religionen og på Gud. Hvis denne mannen var en av Guds salgsmenn på jorden, tenkte jeg ved meg selv, så var det noe galt med hele forretningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne Dahl