Så sent som under første verdenskrig var det stordyrking av brennenesle i Tyskland til tekstilindustrien. Fremdeles dyrkes den som spinneplante i Sør- og Øst-Europa. Høy av nesler var altså et ansett husdyrfôr og man slo brennenesler tre ganger i løpet av sommeren. Nesle ble sådd på mark hvor det var vanskelig å få annet til å trives. "Giften" i brennenesler forsvinner både ved koking og tørking. Brennenesle er rik på A- og C-vitaminer. Det finnes ingen norsk vekst som er så rik på mineralsalter, fosfor, kalium, kisel, kalcium og jern. Den har dobbelt så stor næringsverdi som gulroten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alexandra Maria Gressum-KemppiTove Obrestad WøienAkima MontgomeryBeate KristinIngunnJingar hJane Foss HaugenKjell F TislevollReidun Anette Augustinanniken sandvikKirsten LundAnniken RøilEllen E. MartolHilde VrangsagenMaikenGunillaGrete AastorpBjørn SturødJulie StensethMads Leonard HolvikMorten MüllerStine AskeElin FjellheimAnne Berit GrønbechAnne Helene MoeHarald KLilleviKarin  JensenMarit AamdalIngeborgBeathe SolbergMonica CarlsenMonaBLIngrid HilmerKarin BergRosa99NorahBerit RSiv RønstadTurid Kjendlie