Sentral-Asia er en strategisk nøkkelregion, og amerikanerne ønsker et permanent, militært nærvær der for å motvirke først og fremst Kinas innflytelse.

Sentral-Asia er også svært rik på olje og naturgass. En av grunnene til at NATO ønsker å bli værende i Afghanistan, er at de vil sikre Vesten bedre tilgang på disse rikdommene. For eksempel ble det nylig meddelt at man skal bygge en rørledning fra det Kaspiske hav gjennom Turkmenistan, Afghanistan og videre til Pakistan og India. Vesten ønsker ikke at disse ressursene skal strømme gjennom Iran eller Russland.

Afghanistan har mange uutnyttede naturressurser. Det finnes for eksempel enorme kobberleier og andre metaller i den østlige delen av landet. I det nordlige Afghanistan har vi naturgass og jern. Kina bød nettopp med hell flere milliarder dollar for retten til å utnytte kobberleiene, som har en anslått verdi på 88 milliarder dollar. Med den regjeringen vi har i dag, den mest korrupte i Afghanistans historie, kommer disse ressursene til å bli plyndret, mens pengene bare går til noen få mennesker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

VibekeCathrine PedersenTheaNils Egil LieelmeIngeborgBjørn SturødKirsten LundLilleviGro Anita MyrvangJarmo LarsenHarald KVannflaskeEgil StangelandDemeterStig TChristofferBente NogvaMarianne  SkageTone SundlandBeathe SolbergVanja SolemdalalpakkaEirik RøkkumBjørg  FrøysaaEmil ChristiansenTine SundalLailaJulie StensethMarianne MGrete AastorpJakob SæthrePirelliToveRoger MartinsenSol SkipnesAnniken RøilBård StøreBur1Elisabeth Svee