Alt etter stand og stilling var de kledd i kjoler, frakker, bonjourer og trøyer:- gamle kjoler som som var omgitt av hele familiens aktelse og bare ble tatt frem ved høytidelige anledninger; frakker med lange skjøter som flagret for vinden, med sylinderkraver og bunnløse lommer; trøyer av grovt klede, og vanligvis lue med kobberrand om skyggen; svært korte bonjourer med to knapper i ryggen som et par øyne og med skjøter som så ut til å være hugget ut med tømmerøks av én og samme stamme. Atter andre ( men de kom sikkert til å sitte ved nederste enden av bordet) hadde søndagskitler på, det vil si slike med ubrettet krave ,smårynket rygg og stukket belte om livet.
Og skjortebrystene hvelvet seg som panser! Alle var nyklipt, så ørene sto ut fra hodet; alle var nybarbert. Noen som var stått opp før solen og ikke hadde hatt lys nok da de barberte seg, gikk med lange rifter under nesen eller svære flenger langs kinnene, store trefrancsstykker; sårene var blitt irritert av morgenluften under kjøreturen og satte lyserøde flekker på alle de grove, posete kinnene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorHarald KKirsten LundTone SundlandFarfallePiippokattaLinnDemetergretemorGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenReidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreIreneleserLilleviAnitaNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil Stangeland