Hamid Karzai hadde rett til å velge ut 52 delegater. En av dem han utnevnte til Loya Jirgaen, var ordstyreren, Sibhgatullah Mojadeddi. Mange av de mest beryktede krigsherrene var håndplukket av Karzai, mens andre var til stede fordi de hadde manipulert valget av delegater og skremt andre kandidater fra å stille mot dem.

Like sjokkerende var det for meg at ingen snakket om dette i de talene vi kunne høre i forsamlingen de første dagene. Stort sett gratulerte bare delegatene hverandre. Ingen hadde lyst til å snakke om elefanten i rommet: at forsamlingen var full av menn som i de siste tiårene hadde ødelagt Afghanistan, ført borgerkrig og drept titusenvis av uskyldige mennesker i sin jakt på mer makt.
Foran Vestens kameraer hadde krigsherrene nå iført seg demokratiets maske.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

TotoroBenedictealpakkaRisRosOgKlagingDaffy EnglundBjørg L.Tine SundalDemeterEli HagelundKirsten LundIngunn SBeathe SolbergLinda RastenHarald KLisbeth Kingsrud KvistenTor Arne DahlAnneWangReidun SvensliPernille GrimelandChristofferRandiAHelena EHeidiAlice NordliJarmo LarsenGeir SundetEirik RøkkumHilde Merete GjessingEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågritaolineConnieHelge-Mikal HartvedtAliceInsaneMartinMads Leonard HolvikMarteSolHeidi HoltanLinda Nyrud