Selv om de fleste innbyggerne i Farah var glade over at Taliban flyktet, var de slett ikke noe fornøyd med det som nå dukket opp for å fylle maktvakuumet. Mange av krigsherrene var blitt drevet ut av landet; nå kom de tilbake for å plyndre ruinene. Og akkurat som Taliban selv var også krigsherrene til dels den amerikanske regjeringens verk.

Etter at Taliban kom til makten, hadde de - akkurat som de fundamentalistiske krigsherrene før dem - tilbudt saudiaraberen Osama bin Laden, egypteren Ayman al-Zawahiri og deres utenlandske Al Qaida-tilhengere et tilfluktssted og støtte.

I flere år kurtiserte amerikanerne Taliban og overså deres grusomme gjerninger. De forsøkte til og med å gjøre forretninger med Taliban på vegne av oljeselskapet UNOCAL, som ville føre en gassledning gjennom Afghanistan. Amerikanerne oppfordret dessuten regimet til å slå ned på produksjonen av opium. (Så sent som i mai 2001 ga USA Taliban 43 millioner dollar i belønning for å holde øye med valmueavlingene.) Samtidig vendte amerikanerne blikket bort fra det som skjedde i terroristenes treningsleire langs grensen mot Pakistan.

Men i 1998, etter at noen tilhengere av Al Qaida bombet to amerikanske ambassader i Afrika, rettet CIA sin oppmerksomhet mot de uhyrene de selv hadde bidratt til å skape.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågMads Leonard HolvikVannflaskeLailaLinda NyrudHegeNinaTotoroBjørg  FrøysaaMarteTone Maria JonassenMorten JensenEgil StangelandBenedictealpakkaRisRosOgKlagingDaffy EnglundBjørg L.Tine SundalDemeterEli HagelundKirsten LundIngunn SBeathe SolbergLinda RastenLisbeth Kingsrud KvistenTor Arne DahlAnneWangReidun SvensliPernille GrimelandChristofferRandiAHelena EHeidiAlice NordliJarmo LarsenGeir SundetEirik Røkkum