Friheten

Og de låser deg inn
i et mørkt rom
og sier: frihet!
Og de lenker deg
med lydighetens jern
og sier:frihet!
Og de binder dine
føtter
og sier:gå!

Og du går ut i det
endeløse rom
der tanken sliter
sine lenker av.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Hei! Er det hele dikt av Gunvor hofmo som du siterer (jeg mener alle dikt av henne)? Jeg spør for jeg oversetter hennes dikt og søker etter dem på nettet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er hele dikt jeg siterer her :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, men her finner jeg intet dikt av Gunvor Hofmo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan åpne mange bøker, men, dessverre, ikke alle - jeg er i Russland og mange lenker fungerer bare i Norge. Og jeg vet ikke hvordan skrives privatmeldinger her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er i en del tilfeller mulig å få adgang til Bokhylla også fra utlandet.
Kopinor skriver følgende:

I henhold til avtalen med Kopinor som ligger til grunn for tjenesten, kan brukere uten norsk IP-adresse søke om tilgang for særskilte bruksformål, i hovedsak forskning, utdanning og profesjonell oversettervirksomhet. Tilgang gis vanligvis for en periode på 6 måneder med mulighet for forlengelse.

Bokhylla-avtalen ligger her: http://www.kopinor.no/avtaler/nasjonalbiblioteket

Og her er informasjon fra Nasjonalbiblioteket om hvordan du søker: http://www.nb.no/Tilbud/Lese-lytte-se/Bruk-av-bokhylla.no-i-utlandet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, alt fungerer bra. Jeg har funnet denne boka og andre bøker av Gunvor Hofmo. Nå venter jeg på tillatelse fra forlaget. Tusen takk, jeg visste ikke at vi kan bruke bokhylla utenfor Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint! Og lykke til hos forlaget!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, jeg skal prøve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

JBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima Montgomery