There is no bad whiskey. There are only some whiskeys that aren't as good as others.
Viser 5 svar.
hehe ja - med eller uten malt. Jeg foretrekker uten!
Maiswhisky?! Nei det går da ikke an! "Single malt" er tingen. Det skal smake naust. Nå taler jeg forøvrig som en fordomsfull liten fyr, fordi til tross for at jeg har rukket å gjøre bekjentskap med mer enn et dusin skotske whiskyer, har jeg ennå ikke smakt bourbon. Det blir vel tid til det også.
Nå er mitt nære bekjennskap veldig dårlig. Bourbon er ikke det amerikansk whisky. Trodde at de i Skottland laget både med og uten malt? Maltsmaken er for mitt vedkommende for dyptliggende smak at man blir helt dårlig. Er det her forskjell på kvinner og menns smak? Kan ikke huske sist jeg smakte whisky!
Du har naturligvis rett. Jeg trodde at whisky slettes ikke kunne kalles whisky hvis det ikke inneholdt malt, men etter å ha lest meg litt opp ser jeg at whisky kan inneholde både hvete, rug og mais. Den obligatoriske ingrediensen er altså en form for korn. Men for skotsk whisky (som jo er det som kalles whisky og ikke whiskey) er malt gjerne en nødvendig ingrediens. Tror jeg iallefall!
Er fremdeles ikke enig. Sant nok brukte man i tidligere tider malt både i øl og sprit. I Skottland lager man både óg - begge kalles whisky. Man trenger ikke bare å ha vann i whiskyen - noe 7up er godt (ci ci seven) - mye fordi jeg liker det søtt fremfor bittert.