Hvorfor skal vi ikke være stolte av hverandre ?. Glade for hverandres suksess ?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Ja,absolutt. Formuleringen "jeg gleder meg med deg", har absolutt sin berettigelse. Det er en god og viktig egenskap å ønske sine venner alt godt, og kunne glede seg sammen med dem når de lykkes. Men samtidig er det nok mange som har eksempler på at "det er i motgang man skal kjenne sine venner" . F-eks hvis man opplever å miste alt man eier i husbrann, og nære venner stiller opp med tilbud om husrom og annen viktig hjelp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde en lærer en gang som mente at Norge var det eneste landet i verden der misunnelsen var sterkere enn kjønnsdriften. Det er lenge siden, men jeg har aldri glemt de ordene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er Aksel Sandemose som er opphavsmannen til ordspråket om at "misunnelsen er sterkere enn kjønnsdriften i Norge". I hvilken sammenheng det ble skrevet er jeg usikker på, men at ordspråket slo an - er det ingen tvil om.
Molière skrev at "De misunnelige dør, men ikke misunnelsen", m.a.o. sterke drifter er vanskelige å kue. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det har du sikkert rett i. Dette var en belest og svært humoristisk lærer, og han likte nok å tro at ordspråket kom fra hans eget bryst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas