Nam-nam, sykmeldt

Det er deilig å være sykmeldt i Norge, å leve livet i piano. Nå roper de høyt i NHO, Høyre og Fremskrittspartiet om latsabbene og snylterne som truer Velferdsstatens bærekraft. Tenker de på penger eller andre verdier?

Jeg tror snillheten, rausheten og klokskapen i samfunnet vil ha godt av mer, ikke mindre sykmelding. Jeg merker det på meg selv. Det er sunt å være ute av racet.

Nå går jeg tur i Botanisk hage hver dag og plystrer med fuglene. Et par ganger i uken er jeg på kafè og ler og tenker med venner. Når Rebecca snart blir ni år, kan jeg gå i fire butikker for å lete etter den rette gaven.

Jeg har tid til å lese dikt, kjenne etter hvordan kroppen og sjelen har det, planlegge forandring. Kanskje alle burde søke asyl i Utenforskapet litt oftere – for å bevare sinnets munterhet, holde seg friske og gjøre samfunnet roligere?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.