Uansett hvor mye man skynder seg eller hvor hardt og fort man forsøker å padle, er det likefullt elven som bestemmer tempoet. Den drar ut hver eneste minutt og tar tilbake ethvert tapt sekund. Elver gjør dette helt av seg selv. De gir fullstendig blanke i hvilket mål man har; det eneste som betyr noe er selve reisen. Det er derfor de er så krokete. Si meg navnet på en eneste rett elv, så skal jeg vise deg at det er en kunstig bygget kanal. Folk gjør mye vesen av at klokkene deres automatisk retter seg etter et atomur fra et tårn et eller annet sted i Colorado, men hvis vi var smarte, burde vi stilt klokkene etter elvetid. Vi ville bli mindre rynket og ikke blitt gamle så fort. Abbie visste dette. Det kan ha vært den eneste kunnskapen jeg har gitt henne. Hun hadde sett på listen sin og så valgt elven, ikke fordi det var det stedet hun likte best i verden, eller fordi hun var en hemmelig elverotte, men fordi det var det eneste stedet på jorden der tiden gikk langsomt. Der hvert sekund betydde noe. Der solen stanset lenge nok til at man rakk å trekke pusten, hvis man var tilstrekkelig oppmerksom. Da det nærmet seg lunsjtid, løftet jeg padleåren opp fra vannet, la meg ved siden av Abbie og forsøkte å telle skyene som seilte av sted på himmelen over oss. Så forsøkte jeg å stanse solen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

"Dit elven fører oss" står nå på min ønskeliste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjertelig takk for hyggelig respons. Jeg har vel ikke ansett deg for å være den helt alminnelige leser. Sitatene dine motsier det, i hvert fall etter min mening:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ester SHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy Englund