Gamle hus er vakre. Slumgater, horehus, fengsler og havnekvarterer er vakre. Havet er vakkert, fjellene, slettene, skogene er vakre. Det er en merkelig jord en våkner opp til; man gnir seg i øynene og ser: alt er meget vakkert - skyene , ilden og en tomflaske mot lyset eller ved siden av en sitron, alt dette er vakkert. Regnværet er vakkert. Mosen. Gammel gatesten. Brukte ting. Et gammelt gulv , en blankslitt stol. Solskinnet er meget vakkert. En ensom øygruppe av gråsvart sten i Nordatlanteren. Det er mulig at det vakreste av alt er gamle mennesker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg må bare fortelle deg at jeg nå leser "Frihetens øyeblikk", og at jeg er over meg av begeistring. Takk til deg og dine sitater.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Takk for dine alltid velkomne hilsener.Når det gjelder denne boken regnes det som 1ste bok i triologien "Bestalitetens historie." (De andre er "Krutt-tårnet" og Stillheten".Men de kan OG BØR leses uavhengig av hverandre. Bjørnebo's "angripere" har sett på disse bøkene som nedverdigende. Da vil jeg spør :"For hvem?" For Bjørneboe (som er relativ skånsom overfor de som gjennom historien har utført en rekke "unevnelige" eksempler på menneskenes iboende ondskap, etter min mening (i all beskjedenhet og kanskje og uvitenhet). For leseren som blir utsatt for at visse slibrigheter blir satt ord på (på en svært gjennomtenkt måte= igjen fra mitt ståsted) og som blir påminnet visse barbariske handlinger -ikke bare våre forfedre-men også vi må ta på egen kappe.? Uansett: Stor litteratur, men jeg advarer,mine sitater fra denne boken er svært skånsomt (Overfor leseren) plukket ut! Men la oss konsentrere oss om den du nå holder på med, la oss ta en ting(Bok, gjerne kapittel om gangen. Og da må vi alltid huske: Samtiden skriver ikke sin egen historie! Klosset sagt? Ja, men så er det "suget av eget bryst-i skrivende stund-og jeg vet ikke hvorfor jeg kom til å formulere meg slik. Akkurat dette skal ikke Bjørneboe hverken ha skyld eller ære for! Så la det bli mellom oss. Husker jeg feil, eller var det du som (pga mine "sitater" ønsket å lese " Dit elven fører oss" av Charles Martin ? I så fall , tør man spørre hvordan det gikk ? Ok, jeg lover uansett å komme sterkere tilbake angående kommentarer etc. til nevnte bok .Jeg benytter høvet til å fortelle deg og eventuelt andre som måtte ha merket en slags passivitet fra min side et par måneder: det har sine årsaker uten at jeg utdyper det her og nå. Men det merkes at man blir eldre, og at det gror omkring en av skrantende helse, løvetann i en stadig "større" plen å slå, av barn som er blitt til barnebarn, osv osv. Fortsatt god sommer og god leseing til min "trofaste" gretemor og andre bokelskere. PS:Nevnte jeg løvetann? Hva hadde veikantene langs jæren (der jeg bor) vært uten denne livsbejaende og uglesette planten? Jeg gir ikke svaret, jeg bare spør.DS

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ringer godt i mine ører. Har hele serien på vent. Det er så mange bøker jeg må lese først. Det er rene maratonløp!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en god tanke!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I grunnen: ja! Jeg er med på den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker sitatene dine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo -takk- jeg kan ikke unngå å merke meg det. Og det gleder meg, enda mer gleder det meg at du forteller meg det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det måtte være Jens Bjørneboe som hadde skrevet dette. Den boken har jeg ikke lest. Ikke noen annen heller for den sagt skyld - enda! Lurer på hva slags pulver han har vært borti. Det var så overveldende alt dette vakre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, han var i hvert fall ikke grunnleggende nykter. Jeg har også disse bøkene tilgode.

Nå skal jeg slutte å kjøpe bøker, så har jeg kanskje muligheten til å ta igjen det tapte.

Denne, sammen med Kruttårnet og Stillheten kjøpte jeg for evigheter siden, men dere her inne har vekket min nysgjerrighet, og nå er jeg sikker på at jeg kommer til å lese ham. Kanskje ikke i morgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han er en av mine norske favorittforfattere. Han var engasjert og kunne være brutal og hard mot både skole og rettsvesenet, der han mente urettferdigheten og dobbeltmoralen florerte.
Han har også levert mange gode artikler, skuespill og mange andre meget gode romaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har en mistanke om at han er en av de store norske som dessverre gikk bort altfor tidlig.

Selv har jeg bare Haiene og Jonas på samvittigheten og kanskje knapt det, fordi det er så lenge siden jeg leste de.

Men her inne blir vi minnet på bøkenes skattekammer igjen, igjen og igjen. Og det er den største skatten av alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det samme har jeg sagt i flere måneder, men klarer ikke å styre meg. Men det skal jeg ha - er blitt flinkere å gå på biblioteket, dvs. sender bestilling hehe.
Skal du forsette med ord for dagen i 2012 - selv like jeg tråden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt ærlig, vet jeg ikke, Kirsten. Når du poster hver eneste dag, så blir det en konflikt i forhold til stjernegiving.

Tenkte ikke så mye på det, før jeg la inn ord for dagen, dag etter dag etter dag. Det var grunnen til at jeg etter hvert skrev aller nederst: Ingen stjerne, takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror vi tar denne diskusjonen et annet sted. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaCarine OlsrødVibekeKirsten LundAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn S