Så debuterer enda en trønder med en roman «Almue», og han heter Peter Egge. Far hans er vognmann, og han hører ikke til den lærde stand, han skal ha faret til sjøs. Når brigademusikken spiller framme ved elva, går hele byens fornemme damer og herrer langsomt att og fram og viser seg for hverandre, og her ser du ham en dag, han ser fjong ut, høy og slank, med pels og flosshatt. Slik er det å få ut en roman.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det hadde jeg helt glemt - at Johan Bojer skriver om Peter Egge i Læregutt! Etter å ha gått forbi Peter Egges bøker i antikvariater i flere år, kjøpte jeg to av romanene hans og en biografi om ham på posesalg i går. Så oppdager jeg i kveld sitatet du skrev inn for ti måneder siden, gretemor - hvilket morsomt sammentreff! Og i sommer kjøpte jeg en roman av Gerhard Hauptmann, fordi jeg da jeg leste Bojers "Svenn" oppdaget nobelprisvinneren Hauptmanns eksistens... Slik er det å lese en biografi! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine Victoria