Det var slik det hadde artet seg med Den Gåtefulle Gjenstand. En sigarett på sengen var gravstenen som markerte hver dags avslutning og sivrøret hun pustet seg selv tilbake til livet igjennom hver morgen. Du har hørt om installasjons-kunstnere? Vel, Gjenstanden var en ekshalasjons-kunstner. Hun hadde et helt repertoar. Det var Munnviksblåsten, der hun høflig styrte røyken bort fra vedkommende hun snakket med. Det var Geysiren, når hun var sint. Det var Dragekvinnen, som bød på en røyksky ut av hvert nesebor. Det var Fransk Gjenbruk, der hun slapp røyk ut gjennom munnen, men bare for å inhalere den igjen gjennom nesen. Og så var det svelget. Svelget var forbeholdt krisesituasjoner. En gang, på toalettet i naturfagfløyen, hadde Gjenstanden akkurat tatt et dypt trekk idet en lærer kom stormende inn. Min venninne rakk så vidt å kaste sigaretten i toalettskålen og trekke i snoren. Men hva med røyken? Hvor skulle hun gjøre av den?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Blåser den( røyken| ut,springer mot døren og roper, - Det brenner, det brenner !!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...kunne fungert i en tegneserie. Eller... Lærer'n kommer inn på toaletten og ser seg mistenksomt rundt i lokale. - Alle ut av rummet, sier han med myndig tone... lener seg mot veggen og tar opp en pakke Marlborou...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har vekket min nysgjerrighet også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser du er opptatt av språk og leksikon. Har du lest 'Myrstigar' av Jesper Svenbro, Bonnier Essä,(svensk)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"att läsa är att färdas i de spår som slrivaren lämnat efter sig" står det på omslaget bakside. Den handler om grekernes forhold til språk, böker og å lese. Fin. Morsom. Noe annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

illuminert, du har vekket interesse for en ny bok( det var ikke få citat...hadde kanskje rekt med det siste) Har du lest'Det svundne er en dröm' av Sandemose?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noterer et nytt bilde. Først alvorlig, siden en fisk, så et smil og ser fornøyd ut,...hva her nest? Fant forresten, rent tilfeldig, ditt svar på fisken. Har ikke riktig blitt kjent med systemet, kjønner ikke hvorfor det skal være så komplisert. Jo, det finnes mye bra i animasjons verden, men det kjenner du sikkert til.Har tittet en del rundt hos forskjellige 'bokelskere'. Det er mest skønnlitterat. Selv leser jeg mest faglitt. Filmhistorie, andre verd.krigen, biografier,middelalder historie og norsk 1500-tall, m.m. men leser om , Orwell( esseyer) nu.( og franske revolusjonen). Ikke lett å fölge med i den strie strømmen av nypublisert skønnlitt, både i Norden og utenlands. Har du lest Bjørneboe, Sandemose eller Gorkij... eller er de dagens dinosaurer?B. Chatwin er også bra...og Kapuscinski, polsk reporter. NU tilbake til boken, 'the French Revolution', og Marie Antoinette, av Hilaire Belloc

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hei igjen...skrev jeg bokelskere med gåsetegn?...kan ikke huske det, kanskje var det en mening, men ikke på en nedsettende måte. Vårt forhold til bøker er like forskjellig som det finnes antall mennesker og det finnes plass for alle. ( men jeg har litt vanskelig for "etiketter".) Viste du at det finnes mengder av bøker om boksamlere og "bibliomani". En favorit er "Bizarre bok- samlere", på svensk...eller "Lesningens historie" A. Manguel. Jaha, en bok i bokhandelen. Tittel? Jeg tegnet tre Askeladden tegneserie album 2008,2009, 2010. Noen av de ? Vel værd en titt, men bruk biblioteket. Prøv " Norge, mitt Norge" av Bjørneboe(korte esseyer)Når jeg skrev Sandemose så mente jeg Aksel, for eks. "En flyktning krysser sitt spor"...opphavet til Janteloven.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaha, ...de tre prinsessene. Jo, jeg trivdes med den historien. Ikke malerier, men ellers takk, dog,,tush tegninger farvelagt med aquarell farver. Ok, små "miniatyr malerier" er det faktisk, derav "illuminare" som jeg bruker av og til,- bokmaleri/ illuminerte bøker i middelalderen. Har ikke noe ekstra ex, men lån den og de to andre på bibl. Jeg har bevist løftet fram prinsessene i historiene. De er jo ellers ganske anonyme. Vi får sjelden vite hva de heter eller rent av, hva de tenker....Har en ny under arbeid. !500-tallet i Trøndelagen, for eldre. Mye research, kanskje derfor mest fakta/historie og lite tid til skjønnlitteratur( dog blir det noen sider inn i mellom, Mark Twain, Orwell osv, noveller/short stories...jo jeg har begunt på LeCarre "Russian House" etter å ha sett filmen noen ganger. Se filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hei igjen. Sjekket litt ute på net Antikvariat. Flere tittler på engelsk, noen oversatt til svensk,bla en biografi av Fay Weldon!Vet faktisk ikke om hun er oversatt til norsk. Allerede 1934 en roman/korte historier på svensk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Listene blir bare lengre...og lengre( små latter)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...skaal ikke legge til flere på listen din,men en liten historie. Sist vi snakket om B.West plukket jeg fram boken 'Selected letters of R.West' og slo opp, på måfå, en side. Der stod det fölgende; Dear Mr. Pritchett, I sent you the Letters the other day, which I think you may find interesting. I have long wanted to write something about Madame de Stael, whom I think a much misjudged character, osv... Det merkelige er at vi begynte å snakke om M.de St. og så nevner jeg, som et sidesprang, at det finnes en kvinne i moderne tider som kan sammenlignes med henne, neml. Rebecca West...og så slår jeg tilfeldigvis opp det. Dette fenomenet, har en spesifik betegnelse, som jeg ikke husker(nu), men det hender meg ofte...Nåja, det om det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

..det og tegneserier er også litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit R