Aldri for sent å skaffe seg en lykkelig barndom

av (forfatter).

Communicatio forl. 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Sverre Hoems eksemplar av Aldri for sent å skaffe seg en lykkelig barndom

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biografier

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller om egne opplevelser rundt det å få diagnose ADHD i en alder av 59 år. Boken er formet som samtale mellom han og hans psykoterapeut. Med litteraturliste

Omtale fra forlaget

"Atter en gang var jeg utenfor virkeligheten. Hele mitt liv har jeg hatt en følelse av at jeg står utenfor virkeligheten og titter inn; det er som å spasere ensom om natten, skotte mot alle hus med opplyste små vinduer og ønske seg inn i varmen der, for der inne må da virkeligheten finnes? Ute i nattemørket er det kaldt og trist og tomt, men der inne skinner det i lys og varme og alt det rare som ikke er livet mitt, som jeg ikke vet navnet på". I denne meget personlige boken, formet som samtaler mellom forfatteren og hans psykoterapeut, er Gunnar Gjengset på jakt etter årsaken til sitt vanskelige liv. Først i en alder av 59 år finner han svaret på mysteriet: Han har ADHD, Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Tidligere snakket ekspertene om MBD, så var det borderline som gjaldt, og nå ADHD, eller ADD som er en annen brukt betegnelse, for hyperaktivitet trenger ikke å være til stede. Mellom en og tre prosent av den norske befolkning regner man med har varierende grad av ADHD. For første gang forteller en av dem om livet sitt i et bredt format. Gunnar Gjengset er både en meritert og skandalisert akademiker, og en høyt respektert og skarpskodd aforistiker under navnet hauk. Også Aldri for sent å skaffe seg en lykkelig barndom er preget av den samme høye litterære kvalitet som har gjort aforismene hans anerkjent. Selv om livshistorien hans er trist, er det også plass til mye humor, ofte av det ufrivillige slaget, og etsende beskrivelser fra livet i akademia, kulturlivet og - rennesteinen.

Bokdetaljer

Forlag Communicatio forl.

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788292400227

EAN 9788292400227

Genre Personlige beretninger

Språk Bokmål

Sider 191

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket