Kvalitative metoder i medisinsk forskning

en innføring

av (forfatter).

Universitetsforlaget 2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

sangvins eksemplar av Kvalitative metoder i medisinsk forskning - en innføring

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Helsefag

Lesedato

2014

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka har som utgangspunkt at kvalitative metoder er bare en av flere veier til vitenskapelig kunnskap. Den tar sikte på å vise hvordan disse metodene kan brukes som verktøy for utvikling av medisinsk og helsefaglig kunnskap. Her gis det en innføring i de kvalitative forskningsmetodenes grunnlag og forutsetninger og en oversikt over de forskjellige trinn i forskningsprosessen. Henvender seg både til nybegynnere innen feltet og erfarne forskere som ikke behersker kvalitative forskningsmetoder. Har litteraturlister og stikkordsregister.

Omtale fra forlaget

Kunnskap består av mer enn det som kan måles og veies. For å komme videre trenger vi å utvide det medisinske kunnskapsfeltet. I den medisinske forskningskulturen ser vi en økende åpenhet når det gjelder metodologisk mangfold. Kvalitative forskningsmetoder kan bidra til ny forståelse av menneskers opplevelser og erfaringer med sykdom, helse og møter med helsevesenet.I denne metodetradisjonen står tekst, tolkning og mening i sentrum. Derfor kreves andre prosedyrer for bearbeiding og analyse enn når de empiriske data er tall. Grunnlagsprinsippene for vitenskapelig kvalitet er imidlertid ikke vesensforskjellige for kvalitative og kvantitative forskningsmetoder. Måten vi forvalter innhenting og håndtering av kunnskapen avgjør om det blir god eller dårlig forskning. Refleksivitet er et sentralt kvalitetskriterium for kvalitative studier.

Forfatteren deler sine erfaringer med nybegynnere innen feltet, både dem som aldri har forsket før, og den erfarne forsker som ikke behersker kvalitative forskningsmetoder. Leseren får en innføring i de kvalitative forskningsmetodenes grunnlag og forutsetninger, en oversikt over de forskjellige trinnene i forskningsprosessen, en utdyping av utvalgte temaer knyttet til feltarbeid, design, teori og etikk, og en veiledning for kritisk lesning av kvalitative studier.

Mye av teksten er revidert eller nyskrevet i forhold til bokas tidligere utgaver fra 1996 og 2003, særlig når det gjelder den metodiske gjennomføringen av analyseprosessen. I denne utgaven finner du også omtale av prosjektlogg, kvalitative metaanalyser, diskursanalyse og prosedyrer for forskningsetisk godkjenning.

Forfatteren tror på betydningen av systematiske tilnærminger som kan deles med andre, og på dialog med det medisinske fagmiljøet. Boka er aktuell for forskere innen medisin, sykepleievitenskap, fysioterapivitenskap og andre helsefag, og kan være av interesse for alle som er opptatt av forskningsmetode og kunnskapsutvikling.

____________________

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788215018003

EAN 9788215018003

Språk Bokmål

Sider 238

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket