Makt

i nordisk teologisk tolkning

av (redaktør) og Cristina Grenholm (redaktør).

Tapir akademisk forlag 2004 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

sangvins eksemplar av Makt - i nordisk teologisk tolkning

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Religiøsitet

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Artikkelforfatterne drøfter begrepet makt. Boken er delt i fem deler med en kort introduksjon til hvert emne. Med litteraturliste og oversikt over forfatterne.

Omtale fra forlaget

Makt kan være legitim og nødvendig, men makt kan også være et uttrykk for overgrep. .Herreløse makter. skaper egne strukturer som ikke er til å styre. For eksempel kan det virke som om at globalisering skaper fremfor å forebygge konflikter. Styres økonomien av en uimotståelig .usynlig hånd., eller kan vi forstå og påvirke globalisering ved hjelp av kristne livstolkninger? Religiøse tradisjoner rommer både maktspråk og maktkritikk. Boken bæres av troen på at de religiøse tradisjonene tilbyr en motmakt som ikke bare er protest, men som også åpner for fruktbare alternativer til de herreløse maktene. Det kan virke som om religionens makt og betydning både minsker og øker. Kirkens makt har avtatt, samtidig som vi ser en økende åndelig interesse i samfunnet. Religionens funksjon gjennomgår betydelige forandringer i vår tid. Dette gjelder også troens fellesskaper og de maktforhold som råder der. Boken innbyr til å se på makt fra flere sider. Makt belyses gjennom ulike tema og problemstillinger, som blant annet omfatter ufrivillig barnløshet, øyeblikkets makt, visuell kultur samt maktoppfatningen hos Hannah Arendt, Michel Foucault, Vaclav Havel, Sor Juana, Krzysztof Kieslowski og Max Weber. Forholdet mellom autonomi og heteronomi utgjør en av bokens røde tråder. Boken er skrevet innen Nordisk nettverk for kontekstuell teologi, som består av nordiske forskere fra ulike teologiske og samfunnsfaglige disipliner. RELIEFF er en serie bøker som har sitt utspring fra miljøet ved Religionsvitenskapelig institutt, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Serien dekker et vidt spekter fra debattbøker til pensumlitteratur. Mange er blitt til som kursbøker ved seminarer som instituttet har arrangert, og har da ofte både de beste norske og internasjonale spesialister som bidragsytere.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788251919487

EAN 9788251919487

Serie Relieff. Religionsvitenskapelig institutt. Trondheim (44)

Omtalt sted Norden

Språk Bokmål Flerspråklig Dansk Svensk

Sider 292

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket