Ladivine

roman

av (forfatter) og Synneve Sundby (oversetter).

Solum Bokvennen 2020 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Eirin Lavine Henriksens eksemplar av Ladivine - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Gåtefull fortelling om opphav, skamfølelse og fremmedgjøring, som stiller svært viktige spørsmål om identitet og tilhørighet.

Marie NDiaye er født 1967 i Pithiviers i Frankrike. Hun utga sin første roman, «Quant au riche avenir» («Og når det gjelder fremtiden») i en alder av 17 år og har senere utgitt en lang rekke romaner, noveller og skuespill. I 2009 ble hun tildelt Goncourtprisen for romanen «Tre sterke kvinner». Hun har også vunnet Prix Femina (2011), og i 2016 var hun langlistet til Man Booker International Prize for «Ladivine». I «Ladivine» møter vi Clarisse Rivière som velger å late som om hun er foreldreløs overfor mannen og datteren sin, heller enn å fortelle dem om moren Ladivine, som er en fattig, mørkhudet hushjelp. Slik lever hun to liv - som Clarisse sammen med familien sin, og som Malinka (hennes egentlige navn) når hun i det skjulte besøker moren. «Ladivine» handler om kvinner i tre generasjoner, hvis forbannelse og skjebne defineres av deres opphav, skamfølelse og fremmedgjøring. Hemmeligheter, løgner, skyld og til slutt tilgivelse gjør denne fortellingen gåtefull, samtidig som den stiller svært viktige spørsmål rundt identitet og tilhørighet, og også omkring kjønn.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788274888982

EAN 9788274888982

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 358

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket