Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
«Å lage primtallsetninger, setninger som ikke kan deles opp, unike setninger, det holder jeg på med nå, for poenget med å skrive», sier han, «er å lage unike setninger». Schizothemia er skrevet med et håp om å forstå forfatteren Thure Erik Lund, og derved også romankunsten. I snart førti år har Hans Petter Blad studert bestevennen, og i det stille forsvart ham mot både reelle og tenkte angrep. Studiene er et forsøk på å nærme seg en av de mest uutgrunnelige figurene i norsk litteratur, hvilket kun lar seg gjøre ved å plassere ham i en skjønnlitterær tekst, siden Lund, ifølge Blad, er inkarnasjonen av det å skrive. Schizothemia er en roman om en nålevende forfatter, skrevet i den tro at ved å tegne et portrett av et sjeldent åndsmenneskene skal det være mulig å forstå sin egen utsatte plass i det Lund kaller «tekststrømmen»; et ord som ikke lar seg oversette andre steder enn i romankunsten, men som både kan lignes med verden og alt det verden ikke er. «Schizothemia gir interessante glimt inn Lunds liv og tenking (...) når det ein gong skal skrivast ein biografi over Thure Erik Lund, vil nok boka til Hans Petter Blad danne eit nyttig grunnlagsmateriale.» Oddmund Hagen, Dag og Tid
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2022
Format Innbundet
ISBN13 9788203379673
EAN 9788203379673
Genre Biografisk litteratur
Omtalt person Thure Erik Lund
Språk Bokmål
Sider 147
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket(...). mens Thure Erik motsatt "hamrer" ordene inn i teksten, og alltid har et helt forråd av ord tilgjengelig i hukommelsen for hver eneste tenkelige handling eller hendelse. Å snakke om ting man ikke vet noe om, sa han (eller mer presist, har jeg notert ned), er en form for arkeologi, om du besitter kunnskap, da må du prate deg ned i de lagene i din egen bevissthet der det du ikke vet at du vet, ligger begravd, du må snakke lenge for å nå dit, derfor er tålmodighet så viktig i slike uvitenhetsdialoger.