Håp er det du gjør

historier fra Palestina og de greske flyktningleirene

av (forfatter) og Hanne Lossius (forfatter).

Manifest 2024 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

ritaolines eksemplar av Håp er det du gjør - historier fra Palestina og de greske flyktningleirene

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Fakta

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

«Den 8. oktober 2023 ringte jeg til Hanne. Det var dagen etter Hamas sitt angrep på Israel, som nå hadde gått til krig. 'Nå forsvinner Gaza', sa hun.»

7. oktober 2023 ble en dag som forandret verden. Angrepet på Israel ble fulgt av en krig mot Gaza som har ført til massive sivile tap og lidelser. Hjemme i Norge har Hanne Lossius og Marthe Valle fulgt utviklingen med fortvilelse. Hva kommer til å skje med alle menneskene de kjenner og bryr seg om i Palestina?

I en årrekke har de som lege og sykepleier jobbet på Gaza og Vestbredden. Arbeidet der tente gnisten til et aktivt solidaritetsarbeid andre steder, som blant annet har ført dem til de greske flyktningleirene. Der bor tusenvis av mennesker under katastrofale forhold mens de venter på svar på om de får bli i Europa.

I denne boka skriver Lossius og Valle om sine erfaringer fra både Palestina og de greske leirene. Vi kommer tett på menneskene de møter der, og får et rystende innblikk i deres hverdag. Boka er et dokument over politisk svikt og unnfallenhet, der forfatterne spør: Hva om dette var oss? Hva om det var våre barn? Samtidig er det en historie om mot og samhold, som viser at kampen for menneskeverdet alltid er verdt å ta. Historiene i Håp er det du gjør inspirerer til handling og solidaritet, selv når alt virker håpløst.

Om forfatterne: Hanne Lossius (f. 1980) og Marthe Valle (f. 1982) er lege og sykepleier, med mange års erfaring fra medisinsk solidaritetsarbeid. «Håp er det du gjør» er deres første bok.

Bokdetaljer

Forlag Manifest

Utgivelsesår 2024

Format Innbundet

ISBN13 9788283421767

EAN 9788283421767

Omtalt sted Palestina Hellas

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket