Jeg ser hans spor

gudslengsel og gudstro i litteraturen

av (redaktør).

Dreyers forlag og Luther 2010 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

ritaolines eksemplar av Jeg ser hans spor - gudslengsel og gudstro i litteraturen

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Kristen litteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Mange er de som har opplevd spor av den levende Gud i sitt liv. Noen har evnet å uttrykke sine erfaringer i ord, poesi, kunst, musikk, slik at også andre kan få et blikk inn deres religiøse virkelighet. Denne boken gjengir et utvalg av slike tekster, samlet av den kjente NRK-veteranen Helene Freilem Klingberg. "En vakker gavebok som vil gi leseren hjelp til å forstå noen av de dunkle problemstillinger som er knyttet til troens verden." Boken er et samarbeid mellom Dreyer Forlag og Luther Forlag.

Bokdetaljer

Forlag Dreyers forlag Luther

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788253146287

EAN 9788253146287

Genre Religiøs litteratur

Språk Bokmål Nynorsk Flerspråklig Engelsk Dansk Svensk

Sider 192

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Etter at mye av Vestens kultur de siste 300- 400 år har forsøkt å venne folk av med å tro at religion kan være sann, er det kanskje ikke rart at mange kvitter seg med sine forestillinger om Gud og at trosopplæringen i skolen er sløyfet. Men på den måten kutter man også over sine røtter og kaster vrak på den kristne kulturarven som har preget samfunnet med budskap om menneskeverdet, budet om nestekjærlighet og forvalteransvaret. En arv som kommer til uttrykk i våre høytider, gudstjenestefeiring, sakramentene og i et mangfold av diktning, kunst og musikk. Kulturarven er også et møtested for tro og tanke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Israels-folket hadde slik respekt for Guds hellige navn at de nødig ville uttale det. Dette er fremmed for oss- men tilbake står for alle tider et krav på respekt og alvor innfor det store livsspørsmål vi knytter til Guds navn. En respekt som utelukker ikke bare hån og raljering, men også slike misbruk som religiøst hykleri og tomme sermonier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men er det noe nytt på gang? Vi opplever i dag en ny interesse for det åndelige, for pilegrimsreiser og religiøse riter i det flerkulturelle samfunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket