Tro kan flytte fjell

en historie om håp

av (forfatter).

Yeti Consult 2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

ritaolines eksemplar av Tro kan flytte fjell - en historie om håp

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Per. Betrakning

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken forteller forfatteren om det å være kristen og homofil. Han forteller blant annet om hvordan det var å være åpent homofil på 80-tallet, og om kampen for å endre kirkens holdning til homofili.

Omtale fra forlaget

På begynnelsen av 80-tallet stod prestesønnen Ole-Fredrik Einarsen fram som homofil. Som leder av Åpen kirkegruppe ble han en sentral person i kampen for å endre kirkens holdning til homofili. Vi får et innblikk i hvordan det var å oppleve seg selv som homofil midt i en fordømmende kirke. Boken tar oss med bak kulissene og gir et sterkt innblikk i hvordan kristne homofile jobbet for å endre kirkens holdninger. Boken er et knallhardt oppgjør med en kirke som ikke ønsker å ta ansvar for de skader den har påført homofile opp gjennom årene. Hvordan skal vi kunne tilgi en kirke som ikke vil be om tilgivelse? Gjennom eksempler viser han at vi ikke har kommet så langt i vår aksept av homofili som vi gjerne vil tro. Ole-Fredrik Einarsen (52) er utdannet sosiolog og ansatt som seniorrådgiver hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Bokdetaljer

Forlag Yeti Consult

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788299229135

EAN 9788299229135

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Ole-Fredrik Einarsen

Språk Bokmål

Sider 188

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg har derfor laget en liste over 10 privilegier jeg mener heterofile har og som vi homofile ikke har.

  1. Når heterofile har funnet seg kjæreste er det ingen som fnyser, gråter, er eller grøsser på grunn av kjærestens kjønn.
  2. Heterofile trenger ikke å fortelle at de er heterofile, alle tar det for gitt.
  3. Heterofiles seksuelle legning er ikke et skjellsord.
  4. Heterofile par kan være ganske sikre på at naboen ikke vil reagere negativt på at de lever sammen.
  5. Heterofile par kan åpenlyst vise sin kjærlighet uten å være redd for blikk, skjellsord eller å bli slått ned fordi de viser sin heterofile kjærlighet.
  6. Heterofile kan gå inn i en hvilken som helst bokhandel, videobutikk eller musikkforretning og gjenfinne sin seksuelle legning i nesten 100& av utvalget. (Når hørte du sist en kjærlighetssang som handlet om han og han eller hun og hun?)
  7. Heterofile trenger ikke å være bekymret for om folk akseptere deres seksuelle legning.
  8. Heterofil kan oppføre seg tåpelig uten at de trenger å bekymre seg for at det skal tilskrives deres seksuelle legning.
  9. Heterofile blir ikke utsatt for for forsøk på "helbredelse" eller dordømmelse på grunn av sin seksuelle legning.
  10. Det finnes ingen land i verden som straffeforfølger heterofil seksuell legning.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Diskriminering handler om hva vi ser og hva vi ikke ser. Diskriminering handler om viljen til å se og om evnen til å se.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kirkens voldsomme engasjement mot homofile har forundret meg. I en tid da det er uendelig mange oppgaver å fokusere på, hvor krig,sult, urett ødelegger mennesker, velger kirken å legge sine krefter i å hindre kjærligheten mellom to av samme kjønn. Hvordan kan man forklare et slikt fenomen?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

At kirken ikke har akseptert meg som homofil har vært like vanskelig for meg, som om min egen familie ikke skulle ha akseptert meg. Om du treffer noen som har blitt utstøtt fra sin egen familie fordi de er homofile, så sier du vel ikke: Kan du ikke bare lage deg din egen familie, eller finne en ny?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Problemet er at folk forusetter at jeg er heterofil inntil jeg har sagt noe annet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når vi sammenligner med de fleste andre land i verden har den homofile frigjøringen i Norge kommet langt på kort tid. Det tror jeg de fleste er enige om. Personlig har jeg opplevd at min sivilstatus har fulgt samfunnets lovendringer. Jeg har gått fra å være samboer, til partner og til sist ektefelle, til samme mann over en periode på 25 år. I dagens Norge er det lett å glemme at jeg ble født kriminell. Det er lett å glemme at de rettighetene homofile har i Norge er kjempet frem av relativt få mennesker, på relativt kort tid og under stor motstand.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flere har sagt til oss at vi kunne jo godt ha invitert til fest eller laget et rituale på egenhånd. Kanskje vi til og med kunne ha funnet en prest som ville velsigne ekteskapet i en kirke. Selvfølgelig kunne vi gjort det. Dette er imidlertid ikke et spørsmål om kreativitet og artige innfall fra enkeltindivider. Å gifte seg er en offentlig handling og det var denne offentligheten som ble tatt fra oss. Vi ble henvist til et skjema og en postkasse. Jeg kan ikke forstå det som annet enn diskriminerende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Debatten om vi er født eller blitt homofile har pågått i mange år og pågår forsatt. Man kan jo spørre seg hvorfor det er mer interessant å finne ut hvordan vi er blitt de vi er blitt fremfor å spørre hvorfor vi ikke får være de vi er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

[...]Tro kan flytte fjell! Men denne seieren kom ikke fordi hadde sittet og småpratet over kaffekoppene. Den kom fordi noen hamret på kirkens dør inntil døren omsider åpnet seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke bare homofile som opplever forskjellige kommentarer som sårende. Andre minoriteter opplever det nesten daglig. Språk er ikke bare makt. Språk er med på å forme hvordan vi ser på oss selv og samfunnet rundt oss. Språk er meningsdannende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket