Norsk-pakistanske begravelsesritualer

en migrasjonsstudie

av (forfatter).

Unipub forlag 2007 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Assad Nasirs eksemplar av Norsk-pakistanske begravelsesritualer - en migrasjonsstudie

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sakprosa

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Doktoravhandlingen gir en deskriptiv analyse av hvordan pakistanske/islamske begravelsesritualer blir gjennomført i en norsk kontekst. Et sentralt tema er forholdet mellom gravsted og integrasjon i Norge, og formålet er å undersøke hva ritualer rundt de første migrantenes død forteller om en norsk-pakistansk migrasjonsprosess, og hva en migrasjonsprosess gjør med rituell og sosial praksis.

Omtale fra forlaget

Cora Alexa Døving gir her en deskriptiv analyse av hvordan pakistanske/islamske begravelsesritualer blir gjennomført i en norsk kontekst. Formålet er å undersøke hva ritualer rundt de første migrantenes død forteller om en norsk-pakistansk migrasjonsprosess - og hva en migrasjonsprosess gjør med rituell og sosial praksis. Begravelsesritualer er betinget av religion, historie og tradisjon. Ved migrasjon må en slik kontekstuell betingelse dannes på ny. Avhandlingen viser noen av integrasjonsprosessene mellom en pakistansk begravelsespraksis og norsk samfunnskontekst. Men ritualer handler ikke bare om praksis. De står i en relasjon til tro og forestillinger. I avhandlingen stilles det også spørsmål om hvilke konsekvenser immigrasjonskonteksten kan ha for de religiøse forestillingene rundt død. Døden innebærer en krysning av nasjonale grenser: Rundt 80 % av pakistanske immigranter som har dødd i Norge, har fått sin grav i Pakistan. Derfor handler en studie av begravelsesritualer i stor grad om transnasjonalitet. Betydningen av ritualenes og gravens lokalitet er sentrale spørsmål: Er valget av en grav i Pakistan religiøst motivert? Er det en måte å vise nasjonal tilhørighet på? Praksisen med hjemsending av døde er imidlertid i ferd med å endres. Stadig flere norsk-pakistanere begraves i Norge. Jeg spør derfor om betydningen av gravens sted i lys av den pakistanske migrasjonsprosessen, og et sentralt tema i avhandlingen er forholdet mellom gravsted og integrasjon i Norge. Og hvorfor er begrep som fedreland, patriotisme, sted, familiegraver eller røtter fraværende i norsk-pakistanske begravelsesfortellinger?

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788274773288

EAN 9788274773288

Serie Acta Humaniora (220)

Språk Bokmål

Sider 244

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket