Ingen lesetilstand
Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Napoli 1946. Sju år gamle Amerigo strever seg gjennom dagene sammen med moren sin i et av Napolis fattigste kvarterer. Men så får moren tilbud om å sende ham til det mer velstående Nord-Italia, og Amerigo blir satt på et tog til Bologna for å tilbringe vinteren der. Der blir han kjent med en familie som skal forandre livet hans for alltid, og et hjem fylt av varme, latter og musikk. Førti år senere vender Amerigo tilbake til Napoli for å begrave moren og få svar på alle spørsmålene han har båret på siden barndommen. Gutten fra Napoli forteller om en kritisk periode i Italias historie, en tid da nøden fikk fram det mest hjelpsomme i et hardt prøvet folk. Samtidig er det en hjertevarm fortelling om tilknytning, identitet og familie, som også stiller spørsmålet: Hvor langt kan og bør man strekke seg for sine egne? «En tankevekkende beretning.» Alt for Damerne «Finstemt og gripende fortelling.» TARA, Sverige «Gutten fra Napoli er en fengslende roman som ble en internasjonal suksess allerede før den kom ut i Italia.» La Stampa «Morsom og treffende.» Le Figaro «En rystende øm fortelling og en rørende dannelsesroman.» Lire «Rørende … Rystende.» Le Parisien «En ekstraordinær forfatter.» L’Espresso, Italia «En flott komponert fortelling.» Il Corriere della Sera «Historien Viola Ardone forteller, er vakker. Virkelig vakker.» Grazia, Italia
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2021
Format Innbundet
ISBN13 9788205538474
EAN 9788205538474
Omtalt tid 1945-1999
Språk Bokmål
Sider 268
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En oppvekkende historie fra Italia og fattigdommen i etterkrigsårene. Lett, ledig og humoristisk skrevet. Et lite minus for tungsinnet som kom i siste del av boken, selv om jeg er klar over at det var hensikten. Ble vel tungt og litt brå overgang.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket