Læringens univers

av (forfatter) og Finn Larsen (gjendikter).

Gyldendal akademisk 2006 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Anita Menkeruds eksemplar av Læringens univers

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Faglitteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken presenterer ulike læringsteorier. Forfatteren tar for seg emosjonsfattige teorier som klassisk og operant betinging, og emosjonsbaserte teorier som psykodynamisk og eksistensiell læring. Mellom disse ytterpunktene finner en kognitiv læring, systemisk læring, kulturhistorisk læring og sosialkonstruktivistisk læring. I analysen av de forskjellige teoriene undersøker forfatteren om de omfatter refleksjon rundt egen læring og i hvilken grad forståelse for læringens dynamikk behandles. I tillegg vurderes teoriene opp mot forhold som motivasjon, behov og personlighetsdannelse. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

I Læringens univers presenterer Mads Hermansen et bredt spekter av læringsteorier. Han tar for seg emosjonsfattige teorier som klassisk og operant betinging i den ene enden av skalaen, og emosjonsbaserte teorier som psykodynamisk og eksistensiell læring i den andre. Mellom disse ytterpunktene befinner kognitiv læring, systemisk læring, kulturhistorisk læring og sosialkonstruktivistisk læring seg. I analysen av de ulike teoriene undersøker forfatteren om de omfatter refleksjon rundt egen læring og i hvilken grad forståelse for læringens dynamikk behandles. Videre vurderes teoriene opp mot forhold som motivasjon, behov og personlighetsdannelse. Mads Hermansen presenterer på denne måten et læringens univers som gir overblikk over de forskjellige læringsteoriers fokus og dimensjoner. Boka er en nyttig introduksjon og et verktøy for videre arbeid med læring og læringsteori. Læringens univers utkom første gang i Danmark 1996 og er blitt omtalt som en klassiker på feltet. Den foreliggende boka er 5. utgave. Den henvender seg til studenter i lærerutdanningen, men kan leses med utbytte av alle som interesserer seg for hvorfor og hvordan læring skjer. Mads Hermansen er professor i pedagogisk psykologi ved Handelshøjskolen i København.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788205342361

EAN 9788205342361

Språk Bokmål

Sider 195

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket