Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken inneholder oppskrifter på frokoster, middager, desserter, kaker, drikker, konfekter og gjærbakst der solbær inngår som ingrediens. Forfatteren forteller også om gården Mølstad vestre i Ringsaker ved Mjøsa hvor hun kommer fra, og som i dag har Norges største solbærproduksjon. I tillegg er det et kapittel om hagebrukets historie på Hedmarken. Boken inneholder også råd om dyrking av egne solbær. Har litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
I denne boka trekkes solbær for alvor inn i det moderne kjøkken. Solbær kan med stor hell brukes både til kjøtt og fisk, desserter, kaker og julegodter, smoothies og barnemat. Her får du oppskriftene! Tradisjonelt har solbær vært brukt til saft og syltetøy, som turdrikk og enkel medisin. Men smaken gir så mange flere muligheter. SOLBÆR er full av tradisjonelle og nyutviklede oppskrifter fra inn- og utland. Helse og sunnhet har alltid vært knyttet til solbær. Høy konsentrasjon av C-vitaminer og antioksidanter kan blant annet bidra til å forebygge hjertekarsykdommer, kreft og aldersdemens, samt styrke immunforsvaret. SOLBÆR forteller også gårds- og kulturhistorien knyttet til gården Mølstad vestre, og gir råd for dyrking av solbær. Utgitt i samarbeid med Messel Forlag.
Forlag Landbruksforl. Messel forlag
Utgivelsesår 2005
Format Innbundet
ISBN13 9788252928617
EAN 9788252928617
Omtalt sted Hedmark
Språk Bokmål
Sider 175
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket