Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boka tar for seg de tette forbindelsene mellom litteratur, film og familierettens historie. Forfatteren ser på hvordan familielivet har blitt skildret av forfattere og filmskapere, og hvordan disse fortellingene har fått betydning for lovgivningen fra 1800-tallet og framover. De ulike kapitlene tar bl.a. for seg Ibsens dukkehjem og ekteskapsloven, Kramer vs. Kramer og alenefarplottet, og alenemorens situasjon eksemplifisert gjennom Amalie Skrams Karens jul. Har register.
Omtale fra forlaget
Denne boka krysser grensene mellom litteratur, film og juss. Den hvordan familielivet har blitt skildret av diktere og filmskapere, og hvordan fortellingene har fått betydning for lovgivningen fra 1800-tallet og frem til i dag.
Med eksempler fra en rekke berømte verker - bl.a. Et dukkehjem, Hellemyrsfolket, De vergeløse og Kramer vs. Kramer - viser forfatteren hvordan kunstens og familierettens historie er tett sammenvevd. Fra Ibsens og Skrams tematisering av kvinnen i og utenfor ekteskap, følges utviklingen gjennom "barnets århundre" og frem til dagens lovgivning, med fokus på fedre og barns rettigheter. Gjennom sin tverrfaglige tilnærming er boka et originalt bidrag til både litteraturfaget og rettshistorien - og til dagens familierettslige samfunnsdebatt.
Bjarne Markussen er dr.art. i nordisk litteraturvitenskap, og førsteamanuensis ved Universitetet i Agder.
Forlag Unipub forlag
Utgivelsesår 2008
Format Heftet
ISBN13 9788274773370
EAN 9788274773370
Språk Bokmål
Sider 322
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket