Leseutfordringen min er å reise jorda rundt gjennom å lese bøker hvor handlingen er satt i 80 forskjellige land. Jeg gleder meg!

jordenrundtpå80bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • 1.
    "Febertreet" av Jennifer McVeigh

    Første land i leseutfordringen: Sør-Afrika.
    Etter sin fars plutselige bortgang er Frances Irvine nødt til å emigrere til Sør-Afrika for å gifte seg med en mann hun ikke elsker. Overgangen fra sosietetslivet i London er stor, og Frances har vanskeligheter med å tilpasse seg det enkle livet på den afrikanske prærien. Hun dras mellom fornuft og lidenskap, og tankene hennes hjemsøkes av den sjarmerende og mystiske mannen hun lot seg forføre av på reisen fra London.

    1880-tallets Sør-Afrika er et land herjet av grådighet. Samtidig har naturen og omgivelsene en rå, ubesudlet skjønnhet over seg. En koppeepidemi tvinger Frances til å isolere seg ved en diamantgruve, og hun blir dratt inn i en ubarmhjertig verden av grådighet og utnyttelse. Frances må ta sitt livs vanskeligste valg - et valg som kan få katastrofale følger.

  • 2.
    "Den uekte" av Hari Kunzru

    Andre land i leseutfordringen: India.
    I en avkrok av India, ved århundrets begynnelse, krysses veiene til en engelsk forstmann og en motvillig hindubrud. Under en forferdelig flom skylles de opp på samme berghylle. Ni måneder senere kommer et guttebarn til verden. Og astrologen blir forvirret og fylt av frykt ved synet av horoskopet til den nyfødte.

    Aldri hadde han vært så forvirret ved oppstillingen av et horoskop. Kanskje (skjønt han ville aldri veddet på det) fantes det en vei gjennom kaoset. Den var i så fall kronglete. Hvordan kunne så mange uklarheter føre til sin motsetning, til opphevelse av motsetningen? Han løftet blikket opp mot firkanten av lys i rommet i annen etasje. Barnet kom til å oppleve lidelse og sorg. Kunne han virkelig meddele faren dette? Mannen sørget over en hustru. Rundt lampen på bordet foran ham lå en mandala av stive insektslik. Astrologen tenkte på den døde kvinnen og gyste. Da tjenestepiken kom tilbake, satt han foran et nyskrevet, velordnet horoskop som spådde en behagelig fremtid og et langt liv, mange sønner og fremgang i forretninger. Bitene av det istykkerrevne, første utkastet hadde han gjemt omhyggelig unna i vesken sin.

  • 3.
    "Heksens tid" av Árni Thórarinsson

    Tredje land i leseutfordringen: Island.
    Den rufsete journalisten Einar blir ufrivillig forflyttet til hovedstadsavisens nye filial i det avsidesliggende Akureyri. Provinsidyllen slår raskt sprekker. En kvinne omkommer i en raftingulykke, men er den en ulykke eller et mord? Samtidig forsvinner Skarphedinn, den populære hovedrolleinnehaveren i et gammelt islandsk teaterstykke, kvelden før premieren. Skarphedinn oppførte seg underlig rett før han forsvant, og Einar får en mistanke om at han skjuler noe.

    Einar prøver å finne svar på disse to gåtene, og blir ført lenger og lenger inn i lokalsamfunnets møtke sider. Sporene leder ham til organisert kriminalitet og storpolitiske intriger. Vi blir trukket inn i en verden av gamle norrøne sagn og myter, og det nyrike moderne Island slik det var før finanskollapsen.

  • 4.
    "Antonio Montoyas dagbok" av Rick Collignon

    Fjerde land i leseutfordringen: USA.

    Tidlig en varm augustmorgen ble José Montoyas foreldre drept av en ku

    Slik innledes denne lille, men kloke og underfundige romanen. Vel hjemme etter foreldrenes begravelse opplever unge José og hans tante Ramona at en rekke avdøde familiemedlemmer inntar sin plass blant de levende med den største selvfølge. Gjennom disse komiske og fantastiske møtene på tvers av dødens terskel oppheves tiden i et fascinerende spill mellom fortid og nåtid. Gradvis går det opp for hovedpersonene - og leseren! - at det ikke bare er fortiden som rører på seg blant de levende, men at de levende på uhyggelig vis også er skikkelser i fortidens drømmer og lengsler.

    Rick Collignons debutroman Antonio Montoyas dagbok skriver seg på imponerende vis inn i den frodige magisk-realistiske tradisjonen som vi kjenner fra Latin-Amerika.

  • 5.
    "Koke bjørn - roman" av Mikael Niemi

    Femte land. Sverige.

    Det ble prosten som gjorde funnet. Et godt stykke ut i det sviktende dynnet satte han to fingre for munnen og ga fra seg et gjennomtrengende plystresignal, som han hadde lært seg i ungdommen i Kvikkjokk. Jeg satte straks kursen mot stedet der han sto. Vannet var kullsvart, opp av overflaten stakk en hesjestaur. Prosten tok tak i stauren og rugget på den. I det mørke slammet vaiet noe lyst, noe som minnet om høy. Men så forsto jeg at det var hår.

    Det er sommeren 1852 i bygda Kengis langt nord i Sverige. Prosten Lars Levi Læstadius' åndelige vekkelse treffer samer og tornedalinger med uant kraft. Truffet blir også Jussi - en fortapt samegutt som prosten finner i grøftekanten, tar til seg og gir et navn. Samtidig forsvinner en tjenestejente, så en til, i de dype skogene. Folk drar ut for å jakte på den slagbjørnen som de antar herjer i sognet, men prosten frykter at det er en langt mer skremmende morder som er på ferde. Sammen med Jussi finner han spor av en ondskap som trenger seg stadig nærmere.

  • 6.
    "Dagbok fra i morgen" av Cecelia Ahern

    Sjette land: Irland.

    Tamara har alltid levd i øyeblikket og aldri skjenket morgendagen en tanke. Men da et omreisende bibliotek kommer til landsbyen der hun bor og hun finner en stor, lærinnbundet bok med hengelås, blir hennes nysgjerrighet vekket. Med litt hjelp greier hun å åpne boken, og uventede ting begynner å skje.

  • 7.
    "The gilded wolves" av Roshani Chokshi

    Syvende land: Frankrike.
    Denne gangen har jeg valgt å gjøre det litt annerledes og har valgt en fantasybok satt i Paris.

    It's 1889. The city is on the cusp of industry and power, and the Exposition Universelle has breathed new life into the streets and dredged up ancient secrets. Here, no one keeps tabs on dark truths better than treasure hunter and wealthy hotelier Séverin Montagnet. When the elite, everpowerful Order of Babel coerces him to help them on a mission, Séverin calls upon a band of unlikely experts: An Engineer with a debt to pay. A historian banished from his home. A dancer with a sinister past. And a brother in arms if not in blood. Together they will join Séverin as he explores the dark, glittering heart of Paris. What they find might change the course of history - but only if they can stay alive.

  • 8.

    Scottish Myths and Legends

    Brownies, Fairies and Saints

    av Rosemary Gray

    Land nummer åtte: Skottland.


0 kommentarer

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken