"Man kan ikke skrive bøker for folk som ikke leser", sa Edvard Hoem, fritt etter husk, i Klassekampen rundt århundreskiftet.
- Men noen gjør det likevel.
Dette er ei krimbok hvor en sjåfør, en semitrailer og en tur fra Sverige til Riyad er sentrale. Jeg syntes boka var fascinerende da jeg leste den rundt 1990.
Danske Erik Nielsen har skrevet boka om sitt liv. Mye kjøring fra 70 tallet og framover. Vi som har vært der kjenner igjen kafeene, bakkene, livet. Sporten, Rundellen, Tsjekoslovakia... Et stykke transporthistorie helt ukjent for det store flertall. Ikke stor litteratur. Desto mer ekte.
Leslie Purdon veit mye om lastebiler og kjøring. Dette er ekte saker. Handlingen foregår på sytti og åttitallet i England. De svenske bilene fortrenger de engelske, og tre kompiser kjøper hver sin Volvo 88 med sovehytte. Vi følger kampen deres for å overleve som sjåfører i biler de eier sjøl.
Enkel og troverdig. Beskriver rutinene i langtransport. Relativt ny bok av enbilseier og sjåfør Neil Hobbs fra Skottland. Kjører kontinentet med utgangspunkt i Syd England. Skrevet med bakgrunn i en av de mange nettsamfunnene der langtransportsjåfører - kanskje i større grad enn andre yrkesgrupper - har nytte av å møtes og utveksle erfaring.
Boka dokumenterer Johan Evensens lastebilrute fra Sandefjord til Den Persiske Gulf. Tilsammen 106 turer fra 1969 til 1975. En del av norsk transporthistorie.
Leste den engang på åttitallet. Synes den var noe overfladisk og lettvint. En kvinnelig haiker blir med på en tur retur Norge - Italia.
Eksta poeng for et tema få skriver om.