Dette er bøker hvor forfatteren har fått frem noe som har endret mitt syn på livet, ekteskapet, vennskapet og ens deltakelse i disse. De er ikke bare gode, men de rører ved ens innerste tanker. Ikke alle har endret meg til det bedre.
Denne boka gjorde at jeg tok en grundig kikk på meg selv, og spurte om jeg er på det sporet jeg virkelig ønsker å være. Det startet en prosess som endte med at jeg byttet jobb, noe jeg ikke angrer på.
Sorgen etter å ha mistet noen er vond, men samtidig kan det bringe frem mange gode minner og man begynner å verdsette det man har enda mer enn man har gjort. Franzen tar et oppgjør med sitt liv, sin oppvekst, etter moren dør og han må ordne med salg av hus og rydding av eiendeler hun har etterlatt seg.
Ikke bare fortsett livet som det alltid har vært, hør på den som bryter mest med normen. Det kan gjøre deg godt, selv om det virker smertefullt først.
Denne boka lærte meg å se på de store tingene i livet, og heller bare la de små gå sin vante gang, da både som komplement til og til motsetning av Revolutionary Road.
Hva betyr det å være en mann, en sønn, en far? Har jeg vært en så god sønn og mann som jeg kan være, som jeg kan forventes å være? Glimrende komplement til Discomfort zone.
Man har mange gode grunner man gjemmer seg bak, men noen ganger er man bare en drittsekk. Det kan man gjøre noe med, men bare om man klarer å se gjennom sin egen dritt, og ikke lar seg forføre av finurligheten i ens tanker. Det samme gjelder andre veien også, noen ganger er en drittsekk bare en drittsekk, kunstner eller ikke.
18 år, forvirret og med tanker om verdens konspirasjon mot ens egen lykke, hjalp denne boka helt enormt. Ville kanskje ikke vært så viktig i dag, men den gang, for nesten 15 år siden, var det en fantastisk bok som ga meg et nytt syn på livet. Jeg gikk ikke så langt som å kjøpe meg et bankebrett, men tanken på å gjøre det var nok til å lyse opp hverdagen.
Mannen som elsket Yngve var første boka jeg gråt av, eller, det er ikke helt sant, men den første boka hvor jeg virkelig ble trist. Oppvekstroman av de sjeldne, som hjelper godt når man selv er i oppvekst og ikke helt har funnet ut hvem man er. Jarle Klepp blir speilet man ser seg selv i, og malen man dømmer sitt liv etter. Er man som Jarle? Kan man være mer?
Dette er boka som ga meg gløden tilbake i økonomifaget. Det har i mine økonomiske betraktninger alltid manglet en helhet, et overordnet bilde som viser hvorfor det egentlig er morsomt og viktig å studere økonomien. Denne boka ga meg et faglig speil, en prosess til å lære mitt faglige selv å kjenne. Absolutt å anbefale for alle økonomer, og forsåvidt ikke-økonomer med ønske om å forstå helheten i faget.
Hvis du døde i dag, hvem ville kommet i din begravelse? Hvem ville savnet deg? Hva ville en eventuell prest sagt? Hvis naboen døde, ville du visst hvem han var? Ville du gått i hans begravelse? På vegne av venner tvinger deg til å tenke på disse tingene, til å evaluere situasjonen din. Kort, men fin bok som gir mange gode og vonde tanker.