Noen få, korte bemerkninger om tropiske sommerfugler

fortellinger

av (forfatter) og John Erik Bøe Lindgren (gjendikter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

John Erik Bøe Lindgrens eksemplar av Noen få, korte bemerkninger om tropiske sommerfugler - fortellinger

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Mine oversettelser

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Historiene i denne boka handler om personer som vil og streber, og mange av dem er på jakt etter noe, eller bærer på et stort savn. Forfatteren fletter faktabiter fra hele verden sømløst inn i de oppdiktede historiene, men først og fremst handler det om menneskelige følelser, om individer og om familier.

Omtale fra forlaget

En klassisk novelleform og en livfull evne til å skildre geografiske steder gjør denne debutsamlingen utfordrende og original. John Murray har studert legevitenskap, og mange av hovedpersonene i disse novellene er konsentrerte, opptatt av detaljer og av måter å skille ting fra hverandre på. I «Fjellstasjonen» møter den indiske nyutdannede legen for første gang virkelighetens kolera, en sykdom hun bare har undersøkt i et mikroskop. På landsbygda i India, utenfor Bombay, lærer hun andre måter å bruke seg selv på. I tittelhistorien er det studiet av sommerfugler som får en ung lege til å forstå seg selv og familiens sorg. I «Blå» må en ung mann bestige et høyt fjell i Himalaya for å ’se’ sin egen far. Murrays historier handler om personer som vil og streber, og det enkle, men elegante språket hans får fram intensiteten i de situasjonene han setter personene i. På moderne vis fletter Murray faktabiter fra hele verden sømløst inn i de oppdiktede historiene. Men når alt kommer til alt handler disse historiene først og fremst om menneskelige følelser, om individer og om familier. «Ambisiøs, mangfoldig og sterk ... Å si at Murray [...] er et vidunderlig talent, er trolig et understatement.»Joyce Carol Oates, New York Review of Books«Overbevisende, bevegende og lavmælt inspirerende; hver av disse beskjedne fortellingene er like tilfredsstillende som en roman ... utsøkt.»Daily Mail«Innenfor en storslagen tradisjon av skrivende leger ... denne boken markerer debuten til en bemerkelsesverdig amerikansk forfatter.»Buffalo News«Like smellvakkert og åndeberøvende som de bevingede underverkene i tittelen. Historier som er så bevegende som disse, minner oss på hva det menneskelige består i.»San Francisco Chronicle Book Review«Dirrende debut-noveller ... Fortellingene til Murray er sterke og smidige ... Portrettene gjør stort inntrykk, gir novellesamlingen følelsesmessig gjenklang og gjør lesningen svært takknemlig.»Publishers Weekly

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205315075

EAN 9788205315075

Språk Bokmål

Sider 264

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket