Optimister

av (forfatter) og John Erik Bøe Lindgren (oversetter).

Gyldendal 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

John Erik Bøe Lindgrens eksemplar av Optimister

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Mine oversettelser

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Krigs- og fotojournalisten Clem Glass bestemmer seg for å dra hjem til London etter et opphold i Afrika. Han har vært vitne til ettervirkningene etter folkemordet I Rwanda, og er følelsesmessig i ubalanse. Men etter hvert oppdager han all godheten fra familien rundt ham, og han klarer å ta tak i seg selv. Da søsteren rammes av psykiske problemer er det Clem som får henne tilbake til livet, og han opplever glede ved å hjelpe. En dag får han muligheten til å konfrontere en av slakterne fra Afrika.

Omtale fra forlaget

Clem Glass er en erfaren krigs- og fotojournalist som har sett de groteske ettervirkningene etter folkemordet i Rwanda. En dag får han nok og vender tilbake til London, nedbrutt og desillusjonert. Clem Glass er 40 år og en erfaren krigs- og fotojournalist. Han har vært i Afrika, og han har sett de groteske ettervirkningene etter folkemordet i Rwanda. En dag får han nok og vender tilbake til London, nedbrutt og desillusjonert. Følelsesmessig befinner han seg på en berg-og-dal-bane, men litt etter litt får han øye på ømheten og anstendigheten hos dem som lever rundt ham: En snill, gammel tante, hans fars uventede alvor, kjærligheten mellom to unge i slekten. Da søsteren hans får et psykisk sammenbrudd, viker han først unna, men klarer gradvis å ta tak i seg selv og pleie henne tilbake til livet. Til sin forbauselse kjenner han at han opplever glede ved å gi og hjelpe. Så får han vite at han har muligheten til å møte en av slakterne fra Afrika. Men vil han det?En usedvanlig velskrevet roman om hvordan det grusomme og det gode lever side om side.En roman om hva traumatiske opplevelser gjør med mennesker, men også om håp, og om viljen til å leve videre.Sagt om Oksygen (2004):«Eksistensielt og kosmopolitisk.» Tønsbergs Blad«Brutalt, vakkert og skarpsindig.» Dagbladet«Millers roman løfter seg høyt over det alminnelige. Han skriver nydelig om Alices kreft ... nydelig om byene, særlig om Paris og Budapest, på en måte som får deg til å føle at du går gjennom gatene, ser gatelyktene speile seg, eller ser morgenlyset i dem.» Alice Greenway, Scotsman«Han skriver levende, presist og overrasker hele tiden. De særegne setningene, som både er vakre og plagsomme, setter seg fast i minnet.»Hilary Mantel

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788205350700

EAN 9788205350700

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 295

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket