Gjøglerne kommer til Trondheim

av (forfatter).

Akademika 2012 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

lenkars eksemplar av Gjøglerne kommer til Trondheim

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Den gode historien

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Linedansere, musikanter, bjørnetemmere - alle kom de til Trondheim for å gi sin skjerv til den folkelige underholdningen! Denne boka tar deg med på en reise gjennom byens kulturliv fra 1700-tallet og fram til dagens strømlinjeformede underholdningsliv. Her kan du bli med på karuselltur, kjenne duften av popcorn og ta et besøk i kinomørket. Det handler om elefanter og løver på bytur. Og fine fruer med sans for ost. Det aller meste av hva som engasjerte folk flest i fritiden er med, ofte med en ramme rundt som forteller om tidsånden i gode og trange tider. Forfatteren unngår ikke byens vannhull, historier om ektemenn på ville veier og hustruer med kjevlet parat. Og lurer du på hvor mange katteskinn det går med til en damekåpe type vinter, får du svaret her! Boka er rikt illustrert med unike bilder, annonser, billetter og annen kuriosa.

Bokdetaljer

Forlag Akademika

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788232100804

EAN 9788232100804

Omtalt tid 1900-tallet 1800-tallet 1700-tallet 2000-tallet

Omtalt sted Trondheim

Språk Bokmål

Sider 203

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Som tittelen tilsier, dreier dette seg om ulike underholdningsartister som har gjestet byen, med hovedvekt på nyere tid. Selv om boka gjenspeiler Trondheims gjøglere, kan den nok også finne klangbunn i Norge som helhet, da det som nevnes nok er felles for de fleste steder i landet og tidsepoken.
Jeg koste meg i selskap med små historier om byoriginaler, sirkus, kraftmenn, tivoli, kor, kino og markeder, for å nevne en liten brøkdel. En godtepose av en bok, som for min del gjerne kunne gått mer i dybden og hatt flere sideantall. (ca 200 sider med mange bilder) Det at den er spekket av bilder og gamle annonser bidrar til en realistisk og troverdig gjengivelse av de ulike gjøglere og deres storhetstid.
Boka er både underholdende og informativ og et must for både skaptrøndere og de som har føttene godt plantet i Trondheim og omegn. Språket er frodig og varmt, og gir lesestunden en lun atmosfære. Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket