Å gi videre

kultur og oppdragelse i familien

av (forfatter).

Fagbokforl. 2000 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Kristine Os eksemplar av Å gi videre - kultur og oppdragelse i familien

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kriminologi/Sosiolog

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka belyser foreldres rolle som formidlere av barneorientert kultur belyst fra en sosiologisk synsvinkel. Forfatteren tar bl.a. for seg tidsaspektet i toinntektsfamilien og ser på i hvilken utstrekning foreldre går sammen om husholdsarbeid og barneomsorg. Sentralt i boka står foreldrenes holdninger og erfaringer med å oppdra barn i ulike faser, hva de gjør, og hva de liker særlig godt å gjøre sammen med barna. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Hvilken rolle spiller foreldre som kulturformidlere og oppdragere overfor førskolebarn? Hvilke oppdragelsesverdier står sentralt, og hvilke opplevelseskvaliteter søker de i samhandling med barna? Bruker de egne barndomserfaringer og opplevelser som inspirasjonskilde, eller søker de andre impulser og forbilder? Hva skjer i familien når samfunnet rundt endrer seg? Trer foreldrene mer i bakgrunnen som oppdragere og kulturformidlere, eller kommer de sterkere inn? For å gi svar på slike spørsmål har Tone Schou Wetlesen gjort et nybrottsarbeid.#11;#11;For første gang blir foreldres rolle som formidlere av barneorientert kultur belyst fra en sosiologisk synsvinkel. Boken bygger på inngående samtaler med 87 foreldre. Forfatteren tar for seg tidsaspektet i toinntektsfamilien som en av flere familieformer. Hun ser på i hvilken utstrekning foreldre går sammen om husholdsarbeid og barneomsorg. Sentralt i boken står foreldrenes holdninger og erfaringer med å oppdra barn i ulike faser, hva de gjør, og hva det er de liker særlig godt å gjøre sammen med barna. Gjennom foreldrenes tilbakeblikk på egen oppvekst gir boken holdepunkter for å diskutere nyere tendenser i et generasjonsperspektiv.#11;#11;Boken har et flerfaglig utgangspunkt og henvender seg spesielt til lesere innenfor fag som pedagogikk, sosiologi og psykologi.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforl.

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788276746501

EAN 9788276746501

Språk Bokmål

Sider 267

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket