Kunsten å være den man er

av (forfatter) og Kurt Hanssen (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (235 terningkast.)

460 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Jane Foss Haugens eksemplar av Kunsten å være den man er

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er oppfølgeren til "Kunsten å høre hjerteslag", og den andre boka om Julia Win.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202431556

EAN 9788202431556

Omtalt sted New York Myanmar

Språk Bokmål

Sider 315

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

50 118 51 14 1 1

Bokomtaler

Dette er noe så sjeldent som en oppfølger som er bedre enn den første boka!
En sterk, følsom og aldeles nydelig bok.
Sitter som i vakuum etter å ha fullført den...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Del 1 en er ganske kjedelig, men del 2 og 3 er utrolig fantastiske, som lager fargerike og livlige bilder i mitt sinn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kastet meg over denne rett etter å ha lest "Kunsten å høre hjerteslag". I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde ventet litt. Jeg hadde store forventninger og var høyt oppe på leseskyen etter å ha funnet den første boken. "Kunsten å være den man er" er også en god bok med en fengende historie og et veldig billedlig og rikt språk, men den når ikke helt opp, og historiene er så likt bygd opp at det er naturlig og nesten umulig å la være å sammenligne dem. Det forhindrer meg ikke i å håpe at det snart kommer flere bøker på norsk av denne forfatteren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker å lese bøker fra land som jeg har lite kunnskap om. Denne boken der det meste av handlingen foregår i Burma eller Myanmar, inngår i denne gruppen.

Handlingen virker realistisk selv om det som driver fortellingen fremover ligger innenfor det parapsykologiske feltet. Boken er vel det mange kaller en dramatisk kjærlighetshistorie, og mange ganger, mens jeg leste, tenkte jeg at det er vel ganske sjelden at en mann skriver så dyptgripende om kjærlighet.

Jeg gir den terningkast fem og skal også lese den første boken til Jan-Philipp Sendker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan skal jeg klare å starte på en ny bok etter å ha lest denne? Den er helt perfekt, akkurat slik jeg helst vil at en bok skal være, at den gjør noe med meg, setter i gang både følelser og tanker på et dypere nivå. Jeg ble ferdig med den første boken "Kunsten å høre hjerteslag" i går og leste altså denne fortsettelsen i dag, og i løpet av de to siste kapitlene kjente jeg at jeg ikke ville at boken skulle ta slutt. Jeg ville ikke forlate Burma, og de fantastiske menneskene jeg ble kjent med. Ville bare lese mer av de vakre skildringene som får meg til å føle at jeg er der sammen med dem. Lese mer om de filosofiske betraktningene, livsvisdommen som gir gjenklang i hjertet. I de første kapitlene av boken, foregikk handlingen i USA, og jeg ble litt skuffet for jeg savnet Burma og folkene der. Heldigvis fortsatte fortellingen fra Burma etter hvert, og del tre var bare helt fantastisk og overgikk faktisk den første boken. Nå har jeg bare lyst til å åpne den og lese den igjen, vil ikke gi slipp på den, eller rettere sagt følelsene og stemningen den gir meg. Dette er en bok jeg kommer til å tenke på i lang tid framover og som jeg vil huske for alltid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken er ikke på langt nær så bra som hans første....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ganske lett å behage når det gjelder bøker, og som oftest leser jeg bøkene ferdig. Denne gangen valgte jeg riktignok å bryte. Mulig boken en bedre på orginalspråket, uansett synes jeg den norske oversettelsen hadde ett platt språk. Spesielt merket jeg meg adverb-bruken, som gav meg følelsen av at jeg lese en halvgod skolestil. Det var også en del selvmotsigelser underveis, som f.eks. sier hovedpersonen at "stemmen" bare spør henne om ting, og ikke gir henne befalinger, men allerede tidlig i boken sier stemmen "Du må ikke stole på dem, uansett hva de sier".
Det er noen gode sitater underveis, blant annet om tilstedeværelse, men det er ikke noe ny visdom hvis man allerede er litt bekjent med buddistisk filosofi.
Det overnaturlige elementet i boken er heller ikke min greie, og gjør at jeg med en gang mister interessen. Egentlig var jeg litt nysgjerrig på historien til "stemmen", men det platte språket og mangelen på troverdighet i fortellingen førte til at jeg heller søkte en ny historie, i en annen bok...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som jag älsade den första boken var jag inställd på att den här skulle vara en blekare uppföljare, men akk vad jag bedrog mig. Detta var en ännu bättre bok än den första, åkk det är inte vanligt. Jag ropade högt NEJ när boken var slut för jag ville höra MER av den här fantastiska boken, den fantastiska berättelsen åkk de fantastiska karaktärerna.
Det kommer nog en tredje bok hoppas jah, åkk jag kommr att vänta på den. Det är redantomt av saknad, så jag kommer att läsa om boken ganska snart. Eftersomjag har lästbökkerna på nosjka kansje jag ska läsadem på svenska eller engelska. Många tankar far igenom mitt huvud men för att kunna omsätta dem i mitt eget liv tror jag att jag behöver en ny genomgång. Takk för dessaberättelser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var en nydelig historie. Når man kjenner følelsene, smaker smakene og lukter luktene så har forfatteren truffet med skildringene sine!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

DENNE BOKEN BETAR OG GRIPER- SETNINGER SOM JEG KAN "SUTTE" PÅ LENGE--SPØRSMÅL SOM GRIPER..... FOR MEG ER DENNE OPPFØLGEREN EN GOD DEL "BEDRE" ENN DEN FØRSTE- KANSKJE DEN FØRSTE IKKE NÅDDE HELT INN ,SELV OM OGSÅ DEN VAR LES-RETT-GJENNOM BOK I ALLE FALL BEGGE TO ER HERLIGE

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er våre egne feil vi har vanskeligst for å tilgi hos andre

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Man må trosse forgjengeligheten. Ikke alltid vandre foran seg selv i tankene, men heller ikke somle i fortiden. Slik er kunsten å ankomme. Å være på ett, bare ett sted om gangen. Å absorbere det med alle sanser Det vakre, det stygge, det spesielle. Å la seg selv bli overveldet uten frykt. Kunsten å være der man er.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Ikke alle sannheter kan forklares, og ikke alt som kan forklares er sant

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Vi ønsker å bli elsket slik vi selv elsker

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvor tynt er skillet mellom oss og galskapen.? Ingen vet hva det er laget av. Ingen vet hvor mye press det tåler. Før det gir etter.
Vi lever alle på kanten.
Det er bare ett skritt . Et lite skritt. Noen av oss merker det, andre gjør det ikke,

Godt sagt! (7) Varsle Svar

To tettpakkede sider, og hver eneste setning, hver eneste linje var festet til papiret med en omhu og en lidenskap som bare kan komme fra en som ser på det å skrive som en uvurderlig gave.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hun syntes synd på de som bare så skyer, budbringere av godt eller dårlig vær. I skyene kunne Nu Nu se aper og tigre, glupske gap, knuste hjerter og tårevåte ansikt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det finnes øyeblikk et menneske vil huske resten av livet, innså Nu Nu. De brenner seg fast i sjelen, etterlater seg usynlige arr på en usett hud. Og når man senere tar på dem, skjelver kroppen av en smerte som trenger inn i alle porer. Selv mange år senere. Mange tiår. Alt dukker opp igjen: stanken av frykt. Smaken av frykt. Lyden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For å tilgi, må man elske og bli elsket. Bare de som tilgir, kan bli satt fri. Den som tilgir, er ikke lenger en fange.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi har makt til å forandre oss. Vi er ikke dømt til å forbli de vi er. Ingen andre enn vi selv kan hjelpe oss med å få det til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har begynt å legge merke til alle bøker med ordene "kunsten å ..." i tittelen og har oppdaget at det er forbløffende mange av dem, så derfor samler jeg dem i ei lita lista! Bare på gøy. Mp også innrømme at jeg har til gode å lese de fleste av disse


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er de bøkene jeg har lest i 2017. Boktitler blir lagt inn etterhvert som de er lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste over bøker som omhandler Myanmar/Burma. Både skjønnlitteratur og sakprosa.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om kjærlighet, gjerne fra utlandet. Spesielt flott til å lese på sommeren


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rett og slett de beste bøkene jeg har lest i år!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Satser på et bedre leseår enn 2013, som ble et år med alt for lite lesing. Finnes så mange bøker der ute jeg har lyst til å lese, så årets nyttårsforsetter må være å la Candycrush vike plassen til fordel for andre og mer givende gjøremål, som for eksempel lesing. Så får vi se når 2014 er over om jeg klarte å oppfylle fortsett mitt :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ønskeliste


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en kronologisk oversikt over bøker jeg har lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kunsten å følge hjertet" av Jan-Philipp Sendker
 • "Hviskende skygger" av Jan-Philipp Sendker
 • "De som er elsket" av Victoria Hislop
 • "Et hav av minner" av Alyson Richman
 • "Timer av fløyel" av Alyson Richman
 • "Der valmuene vokser" av Kristin Harmel
 • "Veien over klippene - roman" av Gøril Emilie Hellen
 • "Tedyrkerens kone" av Dinah Jefferies
 • "Livet som var ment for deg" av Kristin Harmel
 • "Når vi møtes igjen" av Kristin Harmel
 • "Den glemte Deverill" av Santa Montefiore
 • "Te med Mr. Dashti" av Marjan Kamali
Alle bokanbefalinger for dette verket