Broder Aage

gullkorn og muntre glimt fra Aage Samuelsens liv

av (forfatter) og Leif Kåre Lysåker (illustratør).

Hermon 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Ingebjørgs eksemplar av Broder Aage - gullkorn og muntre glimt fra Aage Samuelsens liv

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biografisk

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder humoristiske episoder og sitater fra vekkelsespredikanten Aage Samuelsens liv. Har litteraturliste og diskografi.

Omtale fra forlaget

Gullkorn og muntre glimt fra Aage Samuelsens liv. Aage Samuelsen var en kulturpersonlighet av de sjeldne, og enten man var for ham eller imot ham, hadde alle meninger om mannen. Og få kunne få satt ord på ting som ham. Det meste i denne gladboka er bygget på broder Aages gjenfortellinger, og er en liten takk for at han lærte oss noe viktig om gleden i kristenlivet. For selv om Broder Aage hadde trøbbel både med seg selv og det etablerte kirkeliv, klynget han seg til det eneste som står fast: Et tomt kors og en tom grav. Og om ikke alt i denne boken er for gullkorn å regne, så er det i alle fall mye som er morsomt, originalt og treffende sagt. Vi lyser fryd over Broder Aages minne!

Bokdetaljer

Forlag Hermon

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788230205280

EAN 9788230205280

Genre Humor

Omtalt person Aage Samuelsen

Språk Bokmål

Sider 190

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Jeg har hørt mye om Aage Samuelsen, spesielt musikken hans som er både oppløftende, oppmuntrende og fylt med gode åndelige tekster og melodier. Aage ble sett på som en kontroversiell banebryter og reformator i Norge der han bl.a. gikk hardt imot tørr kirkekristendom, prester i lange kapper, pinsevenner, andre venner og journalister og media, men han kunne også være direkte med "sine egne".

Broder Aage, som han også ble kalt på folkemunne, hadde mye humor i sine framtredener og fikk møte mye motgang, men også medgang, og han hadde alltid et gullkorn på lur. Selvom jeg mener at Aage hadde flere poenger og at Gud til en viss grad brukte Ham til å få fram evangeliet gjennom den originale personen som Aage var, så synes jeg mye av det jeg leser i denne boken er noe drøyt, unødvendig og overfladisk fra Aages side, ting han tullet om og måter han gikk fram på, og hvordan han prøvde å unnskylde syndefallene sine, selvom han indirkete også innrømmet dem.

Jeg tror at mye av Aages tjeneste begynte bra, men at han etterhvert ble litt for høy på seg selv og tjenesten sin etterhvert som populariteten hans steg, noe som spesielt er en diger fallgruve for mange predikanter og fremtredende gudsmenn. Tross dette innholder boken mange gode gullkorn med futt samtidig som den kan få smilebåndet til å lea på seg, mens noen gullkorn ikke var like morsomme. Kanskje de var mer morsomme i sin samtid? Jeg tror allikevel ikke jeg fikk noe bedre inntrykk av Aage enn jeg hadde fra før, kanskje heller det motsatte etter å ha lest denne. Boken er allikevel en helt grei innføring i Aages oppturer og nedturer, samt hans opptredener og væremåte. Han var en original, noe han benyttet seg av til det ytterste, men som han også til de grader så ut til å misbruke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket