Samer og samiske forhold i navn og tall

av (forfatter).

Susannefoto forlag 2017 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Ida Charlottes eksemplar av Samer og samiske forhold i navn og tall

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Samisk litteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hvem har vunnet samisk Grand Prix flest ganger? Hvilke samiske frimerker er gitt ut? Hva har vært tema for samekonferansene gjennom årene?

I denne boken finner du all tenkelig og utenkelig statistikk og fakta om samer og samiske forhold.
En del omhandler heder og ære, fortjenestemedaljer, vinnere av Sámi Grand Prix og reinkappkjøringer, men også oversikter over samiske CD-utgivelser, det samiske nasjonalteateret Beaivvás sine forestillinger og frimerker med samiske motiver.

Du kan også lese om samisk organisasjonsliv, samekonferansene og sametingene i Norge, Sverige og Finland, og forskning på samiske forhold (hovedfags-, masteroppgaver og doktoravhandlinger). Her er også fakta om samiske medier, tidlig samisk litteratur, gamle skrifter om samene, samt teorier om samenes opphav.

.Samer og samiske forhold i navn og tall" tar for seg fakta og statistiske opplysninger som ikke finnes verken hos Statistisk sentralbyrå eller samlet i andre statistikker eller bøker. Dette er et referanseverk fordelt på 33 kapitler i 4 avdelinger. Faktaopplysningene er ájourført frem til februar 2017.

Opplysningene er hovedsakelig fra norsk side av Sápmi, og forfatteren er inspirert av Ben Schotts .Original Miscellany" (norsk tittel: .Scotts sammensurium") som har tabeller og statistikker om alt mulig - tilsynelatende uten et bestemt mål. "Samer og samiske forhold i navn og tall" gir også leseren masse kunnskap om både samisk kultur, historie og næringstilpasninger. I det samiske jubileumsåret som 2017 er dette en unik innføring i samiske samfunnsforhold og dessuten underholdende å lese! Etter å ha lest denne boken, kan du briljere i selskapslivet, for eksempel med sammenhengen mellom samiske hundenavn og hundens gemytt, eller en analyse av samenes nasjonalsang.

Bokdetaljer

Forlag Susannefoto forlag

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9788269067811

EAN 9788269067811

Omtalt sted Norden

Språk Bokmål

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket