Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 313 sitater

Landets økonomiblad er berre Allers med gullkort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I en kamp på liv og død, har vi ikke råd til å legge fremtiden vår i nederlagets hender eller hos menn som trenger hvile. (Arbeiderpartilederen Clement Atlee om regjeringen til Neville Chamberlain rett etter de britiske tilbaketrekkingen i Sør-Norge mai 1940).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Verdas eldste yrke er forteljar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Man is nothing else than his plan; he exists only to the extent that he fulfills himself; he is therefore nothing else than the ensemble of his acts, nothing else than his life.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man is nothing else but what he makes of himself. Such is the first principle of existentialism.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Imorgen vil jeg bli lykkelig! Lykken kjenner ingen morgendag, den har heller ingen gårsdag, den husker ikke fortiden, tenker ikke på fremtiden -- lykken er nuet -- og selv da ikke for en dag, men for et øyeblikk.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I've come to believe there is no genuine language of love, only sounds.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Distortion is part of desire. We always change the things we want.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Frances, you could read and study -- two things you like so well."
"Monsieur, I could not. I like a contemplative life, but I like an active life better. I must act in some way, and act with you. I have taken notice, monsieur, that people who are only in each other's company for amusement never like each other so well, or esteem each other so highly, as those who work together, and perhaps suffer together."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Servility creates despotism

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Novelists should never allow themselves to weary of the study of real life.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

My mother' trunks smelled of wet wool and lavender. It took me a long time to realize what the odor was, but then I identified it, and I remembered events I had forgotten. (Hustvedts «Iris» bruker atskillig lenger tid på å knytte smak og lukt til bestemte minner enn madelenkakespiseren M. hos Proust i På sporet av den tapte tid.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hverken kroppens eller sjelens kvaler kunne lede oppmerksomheten bort fra det hopetall av hentydninger som alle sa at det som skjedde, var bestemt av en høyere virkelighet, noe gjennomsiktig og opprinnelig, et aldri hvilende kretsløp, kort sagt, noe som var skrevet i stjernene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Siden alt skjer annerledes enn man har tenkt, blir skjebnens handlefrihet hemmet av menneskenes engstelige, foregripende tanker i en prosess som virker som en besvergelse. Derfor lammer skjebnen vår fantasi, slik den forestiller seg alt unntatt det skjebnen har bestemt og beholder hele sin opprinnelige og forferdelige slagkraft.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[Josefs] godtroenhet var en slags bortskjemthet som fikk ham til å gå ut i fra at alle mennesker elsket ham mer enn seg selv — til tross for alle tegn på det motsatte — og at han av den grunn ikke behøvde ta særlige hensyn til dem. Den som for hans vakre øynes skyld er fristet til å tolerere en slik lettsindighet, viser stor svakhet

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Livet er en måke. I sterk vind løfter den seg opp av vannet og kjemper imot av alle krefter. Vinden kaster den som en fjær og rusker i vingene. Måka klarer ikke å fly, men holder seg modig oppe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så kom de til å snakke én etter én, som om en stein hadde blitt dyttet av en undergrunnskilde som lenge hadde vært sovende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde dratt ned for å bli en martyr i kampen mot Assad, ikke stryke med i en trafikkulykke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke sant, han [Carlos] kom ned til Syria og ville være kompis, men jeg ville ikke ha noen kompis. Jeg ville ha brorskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Norge er en rosa sovetablett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Monica CarlsenIngunn ØvrebøLisbeth Kingsrud KvistenTonje SivertsenLinnTone DahleCassiopeiaReadninggirl20Akima MontgomeryEli HagelundIngeborg GAnjaThomas KlakeggRufsetufsaErlendNorahSimen "Boktimmy" IngemundsenÅsmund ÅdnøySverre HoemAnhlilRisRosOgKlagingDun AenghusTorill Elisabeth RevheimPrunellaAnneWangRagnhildgretemorkjell kLeseaaseAjiniakraNina BallerinaHildaingar hKorianderBerit RAtmanAud- HelenHarald KHeidi LBenedicte