Ingen hylle
2024
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Mona er i sin beste alder, men det er det ingen andre som skjønner. Hun er litt for tykk, unngår motbakker og foretrekker sofaen framfor helsestudio. En kveld overmannes hun av skyhøyt blodtrykk og et sterkt ubehag. Selv er hun redd hun har fått et hjerteinfarkt, men den unge legen kaller det panikkanfall. Hun har nettopp fått vite at hun skal bli bestemor. Da sønnen og den gravide svigerdatteren Alma får vannlekkasje hjemme, flytter de inn hos Mona. Rotet i den lille leiligheten vokser parallelt med Monas irritasjon. For å avreagere oppretter hun en hemmelig instagramkonto: evilgrandma65. Endelig har hun funnet en kanal der hun kan si sin hjertens mening uten å tenke på konsekvensene. Evil grandma er en frydefullt infam roman om forventninger til kvinnerollen etter overgangsalderen - og om hva som skal til for at en video går viralt.
Forlag Oktober
Utgivelsesår 2024
Format Innbundet
ISBN13 9788249528813
EAN 9788249528813
Språk Bokmål
Sider 250
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Nok en gang oppdaget jeg en bok som ble omtalt her og sannelig var det en liten perle av en bok. Det er ikke alltid humor fungerer, men denne historien hadde både humor og snert. Tror sannelig jeg triller en sekser.
Det vil ikke overraske meg om romanen Evil Grandma av Line Baugstø blir film eller teater (komedie). Romanen er utgitt i år, og jeg leste romanen på 251 sider i løpet av noen timer.
Det er ingen «dødtid» i handlingen, her skjer det mye. Til tider ellevilt. Det er lett å leve seg inn livet til hovedpersonen Mona. Romanen er lettlest, og jeg synes forfatteren har beskrevet en del av «tidsånden» på en varm og humoristisk måte. Innimellom ble jeg litt trist og oppgitt over Mona.
Akkurat den boka jeg håpte den ville være; en slags feel-good-feel-bad, gretten gammel dame i en av livets mange overgangsfaser - denne fasen handler om å bli bestemor, og om å være på vei ut av arbeidslivet og inn i pensjonisttilværelse. Boka handler om mer enn å eldes og forventningene en møter som eldre (blid, strikkende ognvaffel-stekende bestemor) den handler også om forholdet til sine barn og svigerbarn, om vennskap, ekteskap, hverdagen, forandringer, dating som eldre, om sosiale medier og hvordan virkeligheten der er versus irl, og hvordan selv "de eldre" lar seg påvirke.
Morsomt og originalt plott, og med godt språk får boka et solid løft slik at den totale leseopplevelsen ble, for min del, en ren fryd!
Denne hadde jeg nok litt for høye forventninger til. Synes den var overfladisk og litt tam.
Lettlest, underholdende, velskrevet, forsåvidt morsom å lese, men også ganske trist. Mona skal bli farmor og liker det ikke! Svigerdattera driver en mammablogg hvor hun beklager seg over sin usympatiske svigermor. Mona starter sin egen blogg hvor hun kan få ut alle sine frustrasjoner over rollen sin, forventninger hun ikke ønsker å innfri, det å eldes og ikke regnes med i familie- og arbeidsliv. Mye er tatt på kornet, men personene ble outrerte, nesten karikerte.
Lettlest! Romanen handler om en aldrende kvinne, som lar irritasjon og aggresjon komme til uttrykk etter hvert som filteret hennes fordufter. Jeg har lært et nytt begrep; en "Karen" er visstnok en som Mona. Jeg slår et slag for alle Karener! Håper jeg har øvd meg tilstrekkelig på å få ut min egen frustrasjon på en saklig måte når min tur kommer, for en Karen blir nok ikke alltid tatt seriøst, dessverre. Det ordner seg til slutt, da.
Godt skrevet.
Mona, i sin beste alder et sted i 60-årene, singel, mor til to voksne gutter. En dag får hun vite at hun skal bli farmor. Problemet er at Mona ikke liker sønnens samboer og hun har på ingen måte lyst til å bli bestemor. Hun er ferdig med babyer. Basta.
Det blir både hylende morsomt og ganske trist, litt dating og litt dramatikk. Underholdende, lettbent og morsom. Line Baugstø skriver godt, synes jeg.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket