Frikjent

av (forfatter).

Bladkompaniet 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tone R Bs eksemplar av Frikjent

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Trollkvinne

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Like før sankthans kommer følget til lagmann for Hålogaland, Mandrup Pedersen Schønnebøl, til Vardø. På Vardøhus er ingen villige til å vedde på utfallet i sakene mot de fire voksne og de seks pikebarna som er tiltalt for trolldom og trolldomsutøvelse.
Hva sier du til disse anklagene, Magdalena Johannesdatter? spurte lagmannen. Hun løftet haka. Stemmen hennes var klar. Jeg sier det som jeg har sagt til alle som har spurt meg tidligere: Jeg er uskyldig. Jeg er ingen trollkvinne.
Dette er siste bok i serien.

Bokdetaljer

Forlag Bladkompaniet

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788251694896

EAN 9788251694896

Serie Trollkvinne (14)

Genre Romantikk Historisk litteratur

Omtalt tid 1600-tallet

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål

Sider 251

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Når en serie er avsluttet er det alltid trist. Dette er særs trist fordi dette er den beste serien. Om det noen gang skulle være laget en mal for serieromaner er dette malen. Den har alt! Her er et sterkt historisk bakteppe, karakterer som kryper under huden på deg, tematikk og et behagelig driv i storyen.

Tusen takk, Bente Pedersen, for at du skrev dette! Du har gitt justismordet en stemme. Jeg har gjort meg mange tanker underveis, en av de er at tematikken gjelder like mye i dag. Vi klarer fortsatt å sette ut rykter, som blir til ondskapsfulle handlinger, og la noen bli en syndebukk. Noen steder i verden fører dette fortsatt til døden. Hvorfor er vi mennesker så dumme at vi hører på de som roper høyest? Hvorfor godtar vi at de skal bestemme hva vår oppfatning av andre er?
Jeg har lært gjennom denne serien at verden er ikke svart/hvit, hva rykter og tortur kan føre til og at man alltid må se mennesket bak ryktene. Derfor klarte jeg ikke å synes at Kirsten var ondskapsfull. Hun var en forvirret og usikker jente som ble et lett bytte for andre. Kirstens skjebne grep meg, fordi at vi har så lett for å legge skylden på andre. Magdalena grep meg mer enn noen annen karakter har gjort, nettopp fordi hun klarte å se menneskene bak ryktene og ondskapen. Takk for lyspunktene om kjærlighet. Det var nok også kjærlighet selv om heksebålene flammet opp.

Tusen takk til Kjetil Nystuen for sterke og vakre illustrasjoner og omslagsdesign som har satt stemningen for hele serien. Du er en mester med penn og pensel!

Dette er en serie som setter spor, og som man blir litt klokere av. Og jeg tenker at når jeg som leser fikk alle disse tankene, må Bente ha hatt det helt forferdelig innimellom. Så takk for at du holdt ut, også gleder jeg meg på noe prinsesse-drama senere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Hjertenskjær" av Bente Pedersen
  • "Klokkerkone" av Bente Pedersen
  • "Mistenkt" av Bente Pedersen
  • "Blodrand" av Bente Pedersen
  • "Magdalena" av Bente Pedersen
  • "Bergtatt" av Bente Pedersen
  • "Korsvei" av Ann-Christin Gjersøe
  • "Betatt" av Bente Pedersen
  • "Forsoning" av Bente Pedersen
  • "Flomvarsel" av Bente Pedersen
  • "Nattskygger" av Bente Pedersen
  • "Veiviseren" av Bente Pedersen
Alle bokanbefalinger for dette verket