I skyggen av Viggo

halve livet bak gitteret

av (forfatter) og Eivind Pedersen (foto).

Hepe A/S 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Eirin Eftevands eksemplar av I skyggen av Viggo - halve livet bak gitteret

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Gufset fra Baneheia har preget Kristiansand og resten av Norge siden 2000. To småskolejenter på badetur ble nådeløst og brutalt voldtatt, mishandlet og knivdrept. Byen var lammet og folket forlangte en rask løsning.

Viggo Kristiansen var den perfekte syndebukken. Gutten med ADHD var gatas skrekk. Den mektige politisjefen ble så blendet av sin mistanke at han gikk i sin egen felle og utpekte feil hovedmann - uten bevis. Folket var fornøyd og roen senket seg i sørlandsbyen. Saken var løst og lukket.

Tabbene kostet Viggo Kristiansen halve livet bak gitteret. 21 år sonet han i høysikkerhetsfengsel før han ble løslatt.
Til siste stund ble Kristiansens uskyld motarbeidet, fra riksadvokaten via pressen, sakkyndige, pårørende til selveste Gjenopptakelseskommisjonen.

Eivind Pedersen var journalist i Dagbladet og dekket Baneheia-saken fra første dag. Han ble tidlig skeptisk til de såkalte bevisene. 20 år senere fikk han rett; Viggo Kristiansen var uriktig dømt.

«I skyggen av Viggo» handler om hva som skjedde i kulissene, en usminket fortelling om dramaene som splittet vennskap og satte rettsstaten på prøve. Baneheia-saken er langt fra avsluttet.

Bokdetaljer

Forlag Hepe A/S

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788269294804

EAN 9788269294804

Omtalt sted Kristiansand

Omtalt person Viggo Kristiansen Jan Helge Andersen

Språk Bokmål

Sider 400

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Min vinkling av denne boken blir hvor imponert jeg er av forfatterens språkmektighet. Metaforene er av det uendelige, og de sitter som skudd. Pedersen er en - som det het i forlorne dager - en penneknekt av rang, i dag en virtuos bak tastaturet. Boken er ført inn i en journalistisk-litterær språkdrakt og er slik jeg bedømmer det sterk fra første til siste side. En annen kar som også imponerte meg med sin overbevisende sakprosa bok var John Arne Markussen sin Scandivavian Star fortelling. Hvordan man føler at forfatteren klarer å kryste ut de aller siste dråper i et omfattendes sakskompeks, til det ikke er mer å hente. Slik også med Eivind Pedersen bok om Baneheia, Viggo Kristiansens kamp, kampen bak kulissene, oppsiktsvekkende veivalg fra Sigbjørn Klomsets side, motarbeidingen fra Kr. sands Politikammer/ Distrikt og andre viktige stemmer. De er mange. Jeg liker bokens organisering, - meget korte kapitler - om det er det det er. Jeg mener det høyner leserens fokus og skjerpethet. Siden det er spisset på denne måten utelukker jeg ikke at presisjonsnivået følger på automatisk, for forfatteren KAN Baneheia-marerittet til fingerspissene. Bjørn Olav Jahr kjørte på med sine SKUP evner og med sin språkdrakt, Pedersen mer John A. Markussen-style, alle tre spiller i hvert fall i Eliteserien av sakprosa fortattere her til lands.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket