Snikmorder for Arafat

av (forfatter), Dean Merrill (forfatter) og Ellen Ofte Jakobsen (oversetter).

Hermon 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Eirin Eftevands eksemplar av Snikmorder for Arafat

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

17 år gammel bar Tass Saada på en slagkraftig Simonov-rifle. Han hadde rømt hjemmefra for å bli snikmorder for PLO og Arafats sjåfør. Oppveksten som flyktning i Saudi-Arabia hadde lært ham å hate Israel, og det var Israel riflen var rettet mot. Gjennom hans livshistorie møter vi Arafats verden, en palestinsk flyktnings liv og kamp, og hat som forvandles til kjærlighet og håp.

Omtale fra forlaget

Sytten år gammel bar Tass Saada på en slagkraftig Simonov-rifle. Han hadde rømt hjemmefra for å bli snikmorder for PLO og Arafats sjåfør. Oppveksten som flyktning i Saudi-Arabia hadde lært ham å hate. Som hos så mange andre palestinere var hatet - og riflen - hans rettet direkte mot Israel. Tass Saadas historie kunne ha endt tragisk, som nok et offer for det århundregamle hatet i Midtøsten. Men for Tass ventet noe bedre. Gjennom hans livshistorie møter vi: . Yassir Arafats verden . en palestinsk flyktnings liv og kamp . hat som forvandles til kjærlighet og håp. Dette er mer enn fortellingen om kampen til en palestinsk flyktning. Dette er historien om kjærlighetens triumf over hatet og om forsoning på tross av alle skillelinjer. Tass Saadas historie kan inspirere oss alle til å overvinne splittelser og konflikter i våre egne liv. Tass Saada er tidligere muslim og grunnlegger av "Hope for Ishmael", en frivillig organisasjon som arbeider for forsoning mellom jøder og arabere. Han ble født på Gazastripen i 1951, vokste opp i Saudi-Arabia og Qatar, og arbeidet under Yassir Arafat som Fatah-kriger og snikmorder. Flere år etter at han emigrerte til USA, ble han en kristen.

Bokdetaljer

Forlag Hermon

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788230205860

EAN 9788230205860

Omtalt sted Midtøsten

Omtalt person Tass Saada

Språk Bokmål

Sider 240

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket