Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 171 til 180 av 1502 treff på dickens.

Jeg blir gjerne med på dette prosjektet også. Har lest "Oliver Twist" og "Store forventninger" (Verdensbibliotekets utgave) tidligere, og har fulgt med det som har vært sendt av (BBC?-)serier på NRK, de to forannevnte + "Little Dorrit". Har det vært sendt flere, tro?

Jeg har en del romaner av Dickens i hylla, både på norsk og engelsk, så det vil være en fin anledning til å lese noe av (og kanskje om) ham i jubileumsåret.

Ser at jeg bl.a har en engelsk paperback-utgave av "The Pickwick Papers", og den er kanskje mulig å skaffe i norsk versjon også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er med, men foretrekker å lese på norsk for å få fullt utbytte av det. Merker at jeg kan gå glipp av de små tingene som "gjør" en bok når jeg leser på engelsk. Blir spennende og jeg lurer på om jeg ikke skal lese meg "opp" i forkant, da i form av å lese OM Dickens.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En romanåpning som fenger meg er fra ei bok jeg enda ikke har lest. Da jeg leste "Siderhusreglene" av John Irwing så var hovedpersonen i den boka veldig opptatt av Charles Dickens og siterte der åpningen av "Store forventninger" (tror jeg det var??), og boka begynte slik:

"Om jeg skal bli helten i mitt egen liv, eller om den stillingen skal bli besat av en annen, må disse sidene vise"

(Med forbehold om at jeg husker ordstillingen helt korrekt). Men iallefall fenger disse linjene meg veldig, og jeg skal lese boka en dag. Har flere bøker av Dickens, og jeg gleder meg spesielt mye til å lese denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sommerens største leseropplevelse, så vant han da også nylig International IMPAC Dublin Litery Award. Jeg leser boken som helhet som en Dickens pastisj. Ulike skjebner i samme by til samme tid. Men samtidig er hver del en allegori over kjente romaner. I den første finner vi vel mye Graham Greene, neste smaker Virginia Wollf- Mrs Dalaway. osv. Noen som vil være med å diskutere dette og de neste delene med meg? Har du ikke lest boken ennå så er det mye igjen av sommeren. God fornøyelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, eg skal handle inn dei bøkene av Dickems som eg manglar av Dickens, og så akal eg setje opp utkast til leseplan for både The Pickwick Papers og andre verk. Gleder meg! Lisa har alt starta, ser eg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Charles Dickens er min desiderte favorittforfattar - eg har lese det meste av han, men finn framleis eit og anna på nettet som eg ikkje har lese. Ein fantaastisk diktar, på alle vis! Eg låg sjuk eit par veker i vinter og las Pickwick-klubben om att - like nytt og morosamt som første gongen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel umogleg å diskutera kva som er den beste Dickens-boka, omlag som å finna fram til den beste Beatles-låta, men Store forventninger er kanskje den aller beste (?) - i det minste blant tre på topp

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjoepte dickens hard times og jules vernes journey to the centre of the earth. FORDI jeg er i indonesia og gikk tom for boeker (det er naa jeg skulle hatt lesebrett) og dette var de to engelske boekene de hadde i bokhandelen. hjelp, jeg skal jo vaere her i over to uker til, jeg har allerde lest ferdig jules verne-boka!!! dette er mitt verste mareritt, ingen boeker!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseplan for utvalde verk av og om Charles Dickens

Eg kunne tenkje meg både å lese om Dickens, lese opp att dei åtte verka som eg har lese før og berre (!) lese verk eg ikkje har fått sett meg ned med. Når det gjeld organisering av diskusjonen, har eg sans for både “kjell k-metoden”) og “annelingua-metoden” – og kjem derfor med framlegg om ein kombinasjon:

• Vi kunne lese eitt eller to verk etter “annelingua-metoden”, slik ein del av oss les Don Quijote, altså ved å ha ei “lekse” til kvar sundag. For at dette ikkje skal opplevast som stress, kunne vi kanskje, lage ein plan med eitt kapittel til kvar sundag? Dette ville i så fall gå over litt over eit år, med start før dickensåret 2012 og avslutning litt etter dickensåret 2012. Men kunne vi ta eitt verk til etter denne metoden? David Copperfield? Bleak House? Eller …? • Dei andre kunne vi lese slik kjell k har organisert lesinga av Ibsens samla verk, altså ikkje med ein heilt fast plan, men med lenkjer til kvart enkelt verk – så kunne kvar enkelt av oss nyte dei verka som ho eller han vil konsentrere seg om og leggje inn kommentar når det passar?

Det er sjølvsagt opp til kvar enkelt å velje språk å lese Dickens på; kapittelinndelinga er vel den same uansett. A Christmas Carol burde vi jo ta i jula – eller moralsk sett: før jul?

“Something will turn up!”

Biografi

Eg har alt begynt å varme opp med biografien som Peter Ackroyd har skrive, Dickens (35 kap. og etterskrift). Dei som vil følgje med har kommentarar og/eller gode sitat, kan jo berre skrive dei inn her

Romanar og forteljingar

The Posthumous Papers of the Pickwick Club

(1836–1837) (57 kap.)

Oliver Twist (1837–1838) (53 kap.)

Nicholas Nickleby (1838–1839) (65 kap.)

The Old Curiosity Shop (1840–1841) (73 kap.)

Barnaby Rudge (1840–1841) (81 kap.)

A Christmas Carol (1843) (5 kap.)

Martin Chuzzlewit (1843–1844) (54 kap.)

Dombey and Son (1847–1848) (62 kap.)

David Copperfield (1849–1850) (64 kap.)

Bleak House (1853) (65 kap.)

Hard Times (1854) (37 kap.)

Little Dorrit (1857) (70 kap.)

A Tale of Two Cities (1859) (45 kap.)

Great Expectations (1861) (57 kap.)

Our Mutual Friend (1865) (68 kap.)

The Mystery of Edwin Drood (1870, ufullført) (22 kap.)

Dette skulle tilseie i overkant av ni hundre kapittel med rubbel og bit, som Richard Herrmann ville ha sagt, altså om vi reknar med biografien og forord og slikt. Ingenting for ein bokelskar, eigentleg, men litt i overkant innanfor 2012, kanskje. Så eg har tenkt å starte rundt 1. september med skjønnlitteraturen, og om eg les i gjennomsnitt to kapittel om dagen, blir eg ferdig (i denne omgang) på vårparten 2013, om eg ikkje har rekna heilt feil. Der Lillebjørn Nilsen løyser kryssord med kulepenn, trur denne optimisten her at døgnet blir utvida med ein time straks han får ei ny bok i huset.

Aller fyrst vil eg altså høre synspunkt på organiseringa og kor mykje vi skal lese etter annelingua-metoden (med “lekse” frå sundag til sundag).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves".

Gleder meg uansett hvilke form som blir valgt, det fungerer greit for meg begge metodene i lesingen av Ibsen og DQ.
Jeg skjønner jeg må få tak i Dickens samlede, men det skal vel ikke by på noen problemer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen